Italienskt smördegsflarn med chevrécreme och parmaskinka1 rulle färsk smördegChevrécreme. Här kommer receptet på en av grejerna vi bjöd på till Affes födelsedag
Ingredienser1 kg nötfärs1 gul hackad lök3 st stora hackade vitlöksklyftor3 msk tomatpuré4 msk chilisås1 dl köttfond (min egengjorda)2 tsk torkad timjan2 tsk italiensk gourmetkryddasalt och peppar2 burkar creme fraiche200 g chévre1 stor aubergineolivoljaBörja med att bryna lökarna i olivolja, tillsätt färsen och bryn klart
Bara för att jag bor i Italien innebär det inte att jag endast lagar italiensk mat. Där italienska recept känns väldigt basic och råvaran får stå i centrum, uppfattar jag de franska recepten som något krångligare med mer fokus på teknik än ingredienser
italiensk salladskrydda. Till det några skivor serranoskinka, avokado och sallad med dressing av olivolja, balsamicovinäger och italiensk salladskrydda
Jag gjorde även en Italiensk tomatsås för extra smaker, riktigt gott måste jag säga. Finskivad, rå rödbeta (jag använde min mandolin för detta) och sen chevre´
Före maten bjöd vi på lite bubbel och jag ville ha rosé vilket gjorde att valet föll på ett italiensk rosévin, Rotari (7701) som är ett riktigt gott mingelvin
-) Men eftersom Berra och jag växtre upp när det var noga att man åt av alla olika delar på tallriken, och mycket viktigt att det fanns "sågel" (alltså proteindelen) på tallriken, så vi fick lov att fuska och ha lite italiensk salami till
16 - 20 fina, gröna sparrisstjälkarvatten + salt till kokning1 ägg - delat i gula och vita1 msk limesaft2 tsk italiensk salladskrydda1½ dl crème fraicheca 30 g chèvre90 g lufttorkad skinka, ex vis Parmaskinka1/4 dl rostade, saltade pistaschnötterLägg ut skinkan på ett bakplåtspapper, och torka i ugn tills det blir knaprigt, ca 15 minuter. 2 tsk italiensk salladskrydda
Här finns en massa formaggio di capra, italiensk getost, men det är inte chèvre. Nu kanske ni tycker jag är helt knäpp i huvudet som sätter ett utropstecken efter fransk (