Cheesecake med färskost och mascarpone recept

Cheesecake med blåbär och citron

Cheesecake med blåbär och citron

En variant på cheesecake som går snabbt att göra och som inte kräver någon ugn är den här cheesecakenmed blåbär och citron där färskostoch creme fraiche blandas ihop och sedan får stå i kylen och stelna
Mandarin- och chokladcheesecake

Mandarin- och chokladcheesecake

Rör mascarponen mjuk i en stor skål med en träsked eller elvisp. Dekorera med spritsad grädde, spritsade chokladdekorationer och choklad-doppade mandarinklyftor
Fräsch cheesecake med bär

Fräsch cheesecake med bär

Det går säkerligen att använda crème fraiche/färskost i kombination med lite vispgrädde - men då blir så klart smaken syrligare också
Bärig fryst cheesecake

Bärig fryst cheesecake

) Krossa oreokexen till smulor och blanda med det smälta smöret. Ta ut formen med kexbottnen ur frysen
Fredagskakan blev paj

Fredagskakan blev paj

Pajen är mest som en cheesecakeoch mycket lättbakad. I tidningen Bakas senaste nummer finns recept på en makalöst god persikopaj som jag tycker att ni ska pröva nu medan persikorna är söta och goda
Chèvrecheesecake med citrusgrädde

Chèvrecheesecake med citrusgrädde

italiensk färskost. Mixa créme fraiche medmascarponeoch chèvre. Mixa digestivekexen och pekannötterna i matberedaren med kniven monterad
Jordgubbscheesecake

Jordgubbscheesecake

Jag bjöd er tidigare på en blåbärscheesecakeoch här kommer en variant med smak av jordgubb. Denna jordgubbscheesecake har mascarpone som bas (en väldigt fet färskost, gjord på komjölk, som har en len och mjuk smak)
Mjölkchokladcheesecake

Mjölkchokladcheesecake

et och det som gör cheesecaken extra fin, fräsch och somrig är de färska hallonen som den dekoreras med
Brudarnas vinkväll!

Brudarnas vinkväll!

  Till dessert blev den en cheesecakemed jordgubbar fast som inte varit fryst. Ta ur cheesecaken ur formen och servera i generösa portioner
Halvrå sommarcheesecake.

Halvrå sommarcheesecake.

Kakan blev en riktig succé och därför tänkte jag dela med mig av receptet. Till kaffet hade jag knåpat ihop en somrig, halvrå cheesecakemed en hel hög färska bär
Underbar blåbärscheesecake

Underbar blåbärscheesecake

Denna gång gjorde jag en cheesecakemed blåbär ochmascarpone som bas. Mascarpone är en väldigt fet färskost (gjord på komjölk), som har en len och mjuk smak
Mangocheesecake!

Mangocheesecake!

Mangon var riktigt god och passade bra i cheesecake som ju är lite "sur" eller vad man ska säga, medan mangon är söt
Cheesecake med blåbär och vit choklad

Cheesecake med blåbär och vit choklad

Vispa ihop färskost, grädde ochmascarponemed en träslev i en stor bunke. Blanda sedan i chokladen i färskostblandningenoch slutligen blåbären