Lindahls kvarg med nötchokladsmak gav mig inspiration att utveckla ett nytt recept på cheesecake. Min pepparkakscheesecake ligger till grund för receptet som jag nu utvecklats till en härlig, välsmakande och nyttig nöt & chokladfrestelse
I am so happy that spring has finally arrived, even though the weather has been a bit mixed, but the light and warmer temperature gives me so much new energy
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port Botten 200 g Digestivekex 75 g smör Cheesecakesmet 100 g Vit choklad 400 g Mascarponeost (eller philadelphiaost original, ej light) 250 g Kesella (10 %) 3/4 dl Strösocker 3 st Ägg Kola 1 dl Vispgrädde 1/2 dl Strösocker 1/2 dl Ljus sirap 50 g smör
går bra med light. 5/Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. 1/Sätt ugnen på 175 grader. Smula ner digestivekexen i en bunke och blanda dem med smält smör och kanel
Pudra över kakao eller O'boy pulver då cheesecaken ska serveras. Häll fyllningen över kexbottnen och låt cheesecaken stå i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten. 200 g créme fraiche light
Blåbär & vanilj cheesecake. 50 gram Philadelphia ost, light. 50 gram Philadelphia ost, light. Som om jag kunde gå en dag utan något sött & sliskigt till kvällsmat
Cheesecake som smakar som godiset Bounty, kan det bli bättre. Frukt, toast, ägg, kyckling, jordnötssmör, chiapudding, hallonsylt, och BOUNTY CHEESECAKE
Jag har varit sjukt sugen att göra Kittys fudgiga chokladkaka sedan hon lade upp den på Instagram för några veckor sedan och jag fick en idé om att ha den som botten i en frozen cheesecake