Cheesecake havtorn färskost recept

Havtornscheesecake

Havtornscheesecake

Koka ihop pressad havtorn med socker. Häll den ljumna "havtorns-gelatinet" på kakan och låt stå i kyl i 4-5 timmar. 375 g färskost. 70 g pressad havtorn. 3 dl pressad havtorn
Havtornsripplad cheesecake

Havtornsripplad cheesecake

En väldigt omtyckt cheesecake för den blev inte så söt. Havtornen går utmärk att byta ut mot exempelvis hjortron, blåbär eller hallon

Frusen cheesecake med havtorn

Vispa socker och äggulorna och blanda med osten och havtornssaften till en jämn blandning. Vänd ner de vispade äggvitorna och vispgrädden i havtornsblandningen

Havtornsripplad cheesecake

av havtornen, spara resten till garnering. Ringla över drygt ½ dl av havtornssåsen. Vispa färskost, kesella, socker, ½ tsk salt, vaniljsocker och 2 msk maizena slätt med elvisp. Rårör resten av havtornen med ca 2 msk socker. 1 pkt havtorn ( frysta ca 225g)

Årets första cheesecake- med havtorn!

Det är mycket länge sen jag gjort en cheesecake. Men idag hade jag 800g överlopps färskost i kylskåpet, så valet var enkelt. 800g färskost2dl råsocker1msk vaniljsocker2msk vetemjöl0,5tsk salt4 ägg1,5dl havtornssaftBlanda allt annat förutom äggen och saften. 1,5dl havtornssaft