Koka ihop pressad havtorn med socker. Häll den ljumna "havtorns-gelatinet" på kakan och låt stå i kyl i 4-5 timmar. 375 g färskost. 70 g pressad havtorn. 3 dl pressad havtorn
Vispa socker och äggulorna och blanda med osten och havtornssaften till en jämn blandning. Vänd ner de vispade äggvitorna och vispgrädden i havtornsblandningen
av havtornen, spara resten till garnering. Ringla över drygt ½ dl av havtornssåsen. Vispa färskost, kesella, socker, ½ tsk salt, vaniljsocker och 2 msk maizena slätt med elvisp. Rårör resten av havtornen med ca 2 msk socker. 1 pkt havtorn ( frysta ca 225g)
Det är mycket länge sen jag gjort en cheesecake. Men idag hade jag 800g överlopps färskost i kylskåpet, så valet var enkelt. 800g färskost2dl råsocker1msk vaniljsocker2msk vetemjöl0,5tsk salt4 ägg1,5dl havtornssaftBlanda allt annat förutom äggen och saften. 1,5dl havtornssaft