Jag valde att göra cheesecaken med vanilj /jordgubbs och hallon smak, men det går jättebra att experimentera med smaker som till exempel blåbär, passionsfrukt eller mango
Denna cheesecake smakar gott av kanel, hallon och blåbär. Cheesecake är lustigt nog en typ av bakverk som jag i vanliga fall inte är så förtjust i, men som jag i denna hälsosamma variant tycker är både riktigt gott och superfräscht
(förbered denna när cheesecaken stått i kylen minst en timme). Lossa cheesecaken från formen runt kanten med en tunn kniv, skär sedan bitar och servera
Värm upp under omrörning och mosa bären med en gaffel till de saftar sig och sockret smält. Häll blandningen i bunken med cheesecakesmeten och blanda väl
Lossa cheesecaken från formen runt kanten med en tunn kniv, skär sedan bitar och servera. 1ca 2 dl frysta bär (hallon/blåbär). 1Botten 12-15 Digestivekex 50 g rumstempererat smör eller margarin Fyllning 4 gelatinblad 2 ägg 400 g Philadelphiaost 2 dl crème fraiche 1,5 dl socker 1 tsk vaniljsocker 4 msk vatten Glasyr 1 gelatinblad 2 msk socker 4-5 msk vatten ca 2 dl frysta bär (hallon/blåbär)Börja med att finfördela kexen i en mortel, matberedare eller för hand i en bunke. (förbered denna när cheesecaken stått i kylen minst en timme) Lägg gelatinbladet till glasyren i en skål med vatten ca 5 minuter. Rör sedan ner ca 2 dl frysta bär och låt dem smälta, samt mosa dem med en gaffel
Garnera din cheesecake med valfria bär och bärsås. För en hög cheesecake. För en låg cheesecake. 200 g färska bär (exempelvis jordgubbar, hallon, blåbär)
Vinbärsgelé. Hallon. Garnera med färska eller frysta hallon och bred över 4 msk smält vinbärsgelé. Smula kexen (jag brukar stöta dem två och två i en mortel) och blanda dem med smält smör och socker
När det gäller frukt och bär så finns det ingen säsong som överträffar sommaren. Citrusfrukter i all ära men när sommarens första bär kommer är jag helt lyrisk