Cheescake med smak av Smörkola, Äpple, Kanel & Whisky. Butter Caramel, Cinnamon & Whiskey Cheescake. Exempelvis kan man smaksätta med kardemumma, kanel, lakritsgranulat, polkagriskross, citron eller apelsinzest eller som nu med med en smak av whiskey som smakar av äpple och kanel
Eftersom det är en frusen cheescake så blir den inte så tung som de bakade varianterna lätt kan bli. Kanelen i smeten får man smaka sig fram till hur stor mängd man vill ha, här är det 1 tsk och det tyckte vi var tillräckligt eftersom lingonen också vill vara med i smaken. Lingoncheescake med pepparkaksbotten 10-12 bitar. 1-2 tsk kanel. Blanda ner lingon och kanel, börja med 1 tsk för att sedan smaka av och ev. 1-2 tsk kanel
Lite fikssugna så små hjärtformade cheescakes till kvällen har fixats. Krossa5 digestivekex med 1 msk kanel och täck smeten. 5 digestivekex med 1 msk kanel och täck smeten
Cheescaken ska vara dallrig i mitten men inte spricka på ytan om du skakar på den. Det kommer bland annat att bjudas på Cupcakes, Brownies, chokladbollar, Cookies, morotskaka, Squashkaka, kanelbullar m
Smält smöret och blanda kexsmulorna med smöret och kanelen. Säg den som inte gillar cheescake=) Rabarber Cheesecake Rabarberkompott500 g rabarber1/2 dl citronsaft (ca 1 citron)1 1/2 dl socker Botten200 g digistivekex75 g smör1 tsk kanel Fyllning300 g philadelphiaost eller cream cheese1 dl florsocker1 msk vaniljsocker2 1/2 dl av rabarberkompotten5 st gelatinblad3 dl vispgrädde Glasyr2 st gelatinblad2 1/2 dl av rabarberkompottenBörja med rabarberkompotten. 1 tsk kanel