Gratäng800 g pasta, t ex rigatoni 300 g blandad svamp (t ex ostronskivling eller champinjoner) 1 grillad kyckling 2 gula lökar 2 klyfta vitlök 5 dl vispgrädde 3 dl kycklingbuljong 1 kruka dragon 100 g babyspenat 2 dl ost, riven (t ex cheddar) olja, till stekning smör, till stekning salt
Riven lagrad Cheddarost. Stora fina portabellosvampar fyllda med ost och Pimientos de Padrones. Blanda ihop färskost, riven cheddarost, chili och persilja
Fylld svamp är en klassiker jag gärna återkommer till både som förrätt eller till mig själv som lättare lunch eller middag med sallad och en bit bröd till
Den här versionen med vitlök, rökt paprikapulver och grillad paprika ger en mustig och lite tex mexig cheddar känsla som funkar perfekt till exempelvis nachos eller mac n cheese, den går dock lätt att variera genom att till exempel bara använda vitlök och lite citron för en ostsås till en lasagne eller en pasta al fredo
Fräs köttfärs, lök, morot och svamp gyllene i smör. 1champinjoner eller torkad svamp, skivad. 1ost, riven (tex Cheddar eller annat smakrik, lagrad hårdost)
Hacka löken och fräs svamp och lök en stund i smöret, så det får lite färg. Ugnsbakad Paprika med Svampstuvning En Paprika 1 dl Svamp i bitar, jag hade Skogschampignon ½ gul Lök 1 dl Grädde 2 msk Smör 1 tsk färsk, hackad Timjan 2 Cocktailtomater Havssalt och nymald Vitpeppar ½ dl riven Cheddar Skär ett lock av paprikan och gröp ur kärnhuset. 1 dl Svamp