Cheddar svamp recept

Lenas höstpaj med mangold och svamp

Lenas höstpaj med mangold och svamp

Pajen - som är vegetarisk - smakar underbart av lagrade ostar, svamp, örtkryddor och mangold. Rensa svampen och skär den i bitar
Krämig pastagratäng med grillad kyckling och svamp

Krämig pastagratäng med grillad kyckling och svamp

Gratäng800 g pasta, t ex rigatoni 300 g blandad svamp (t ex ostronskivling eller champinjoner) 1 grillad kyckling 2 gula lökar 2 klyfta vitlök 5 dl vispgrädde 3 dl kycklingbuljong 1 kruka dragon 100 g babyspenat 2 dl ost, riven (t ex cheddar) olja, till stekning smör, till stekning salt
Kantarell- och köttfärspaj

Kantarell- och köttfärspaj

Häll lite olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och svamp tills det får lite färg. Blanda den med svamp- och lökblandningen
Grillad Fylld Portabello

Grillad Fylld Portabello

Riven lagrad Cheddarost. Stora fina portabellosvampar fyllda med ost och Pimientos de Padrones. Blanda ihop färskost, riven cheddarost, chili och persilja
Lasagne med tre sorters ost

Lasagne med tre sorters ost

Ta kastrullen från värmen och tillsätt den rivna osten – spara lite av ädelosten och cheddarosten för att strö på toppen – och tillsätt dijonsenapen
Svampsoppa

Svampsoppa

Grovhacka svampen och lägg ner i lökhacket. Varm macka (4 skivor bröd, tunna skivor kalkon, dijonsenap, cheddar)
Fylld portobellosvamp med ramslök

Fylld portobellosvamp med ramslök

Fylld svamp är en klassiker jag gärna återkommer till både som förrätt eller till mig själv som lättare lunch eller middag med sallad och en bit bröd till
Vegansk Philly Cheese Steak

Vegansk Philly Cheese Steak

Den här versionen med vitlök, rökt paprikapulver och grillad paprika ger en mustig och lite tex mexig cheddar känsla som funkar perfekt till exempelvis nachos eller mac n cheese, den går dock lätt att variera genom att till exempel bara använda vitlök och lite citron för en ostsås till en lasagne eller en pasta al fredo
Shepherd's pie

Shepherd's pie

Fräs köttfärs, lök, morot och svamp gyllene i smör. 1champinjoner eller torkad svamp, skivad. 1ost, riven (tex Cheddar eller annat smakrik, lagrad hårdost)
Fylld Paprika med Svampstuvning och Morotssallad

Fylld Paprika med Svampstuvning och Morotssallad

Hacka löken och fräs svamp och lök en stund i smöret, så det får lite färg. Ugnsbakad Paprika med Svampstuvning En Paprika 1 dl Svamp i bitar, jag hade Skogschampignon ½ gul Lök 1 dl Grädde 2 msk Smör 1 tsk färsk, hackad Timjan 2 Cocktailtomater Havssalt och nymald Vitpeppar ½ dl riven Cheddar Skär ett lock av paprikan och gröp ur kärnhuset. 1 dl Svamp
Vegetarisk Gryta

Vegetarisk Gryta

Lägg i lök, svamp och tomatillos och lite vatten. 6 dl svarta bönor på burk1 msk olivolja0,5 dl senapsfrön2 msk chilipulver1,5 tsk kumminfrön eller mald kummin0,5 tsk kardemummakärnor eller mald kardemumma2 lökar, hackade4,5 hg champinjoner, skivade2,3 hg tomatillos (eller plommontomater) hackade1,3 l svamp eller grönsaksbuljong• 170 g tomatpasta1-2 chipotlepeppar i adobosås. (alt chipotlepasta)3 koppar riven ost (Monterey eller cheddar el likn)1,5 dl lätt creme fraiche• 1,5 dl hackad färsk koriander2 lime, i klyftor
Svampomelett med rödlök och ost

Svampomelett med rödlök och ost

Ansa och skär svampen i bitar. Stek svampen och löken lätt i smör, salta och peppra. Lägg på svamp- och lökblandningen samt osten