Scones är vansinnigt lätt att röra ihop och klara på en kick, perfekta att svänga ihop efter en lång svamptur eller höstpromenad eller som ett enkelt brunchalternativ
Potatismuffins låter kanske konstigt, men de här muffinsen påminner om scones och är jättegoda. Låt dem kallna i formarna och servera på samma sätt som scones
Efter marknaden gick vi till en pub för att titta på rugbymatchen mellan Irland och Wales och passade samtidigt på att äta mat – de andra körde på klassikern fish n chips och jag åt sandwich med sharp cheddar och übergoda pickles till
Scones smakar bäst dagsfärska. 2 dl riven cheddar. Blanda alla ingredienser till en kladdig deg. Smörj en muffinsplåt eller andra ugnssäkra portionsformar och klicka i smeten
Grädda scones i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. 250 g riven lagrad ost, gärna cheddar. Blanda mjöl, bakpulver, salt och cayennepeppar i en skål