Jag valde att smaksätta min kål med smoked paprika kryda denna gång samt salt, blanda om allt och ställ in i ugnen precis på slutet av bakpotatisens tid
Hacka under tiden paprikan och tillsätt den så småningom. 1 röd paprika. -125 g mozzarella + 1 dl riven stark ost (cheddar) till garnering. 1 röd paprika
Först valde jag de godaste paprikorna jag vet, de röda avlånga romano-paprikorna, delade dem längs med på hälften, tog bort kärnorna och fyllde dem med en röra på riven smakrik cheddar och philadelphiaost
Riv sedan ostarna, cheddarosten är jobbig som synes på mina bilder, men det blir bra i ugnen. När såsen är klar så finhacka resterande vitlöksklyftor, skär löken i tunna halvmånar, skiva purjon i smala ringar och strimla paprikan och skär den i små fina bitar
Jag serverade blomkålen med hamburgerkött, röd cheddar och ett stekt ägg. Råa blomkålsbuketter som kryddas med salt och paprika och sedan hyvlar jag rejält med smör över och även lite riven ost