Det är faktiskt allt som behövs, förutom god pasta (ännu en gång vill jag rekommendera De Cecco, det är nämligen, tro det eller ej, stor skillnad på pasta och pasta), broccoli och salladslök
Dela broccolin i mindre buketter och skiva rotstocken tunt. 12 st broccolistånd. 11 msk smör 230 g kyld pajdeg 1 rulle 1 st purjolök 2 st broccolistånd 100 g bacon 2 msk olivolja 4 st ägg 2 dl mjölk standard 1 dl vispgrädde 1 msk timjan finhackad flingsalt och svartpeppar 50 g blåmögelost 50 g lagrad ost präst eller cheddar sallad till serveringSätt ugnen på 200 grader. Tillsätt broccolin, fräs ytterligare 2–3 minuter tills den mjuknat lite
Tyvärr gör inte min mage det men broccoli går som tur är bra och det är precis lika gott. För mig är detta perfekt sommarmat, bara gratinerad broccoli för sig själv med kanske lite ramslöksbröd eller några skivor parmaskinka eller en fräsch sallad till om man vill ha mer grönsaker
Och just det är denna soppa ett lysande exempel på, eftersom den innehåller massor av smält cheddar. Som tur är innehåller den även nyttiga grönsaker som morot och broccoli, men det är osten som gör den så god
Skär broccolin i mindre buketter och rosta så den tar lite färg. Toppa med riven parmesan och cheddar. Ställ skålen med dipp i mitten på ett uppläggningsfat och lägg bröd, broccoli och sötpotatis runt om
Blanda i den rivna osten och bred röran över broccolin. 1 broccolihuvud. 1 – 2 dl riven ost (jag blandade parmesan med cheddar). Dela broccolin till mindre buketter och koka cirka 10 minuter i lättsaltat vatten. 1 broccolihuvud. 2 dl riven ost (jag blandade parmesan med cheddar)
Broccolo är en hybrid mellan broccoli och blomkål. 100 g riven cheddarost. 100 g riven cheddarost. Det är inte helt lätt att få tag i Broccolo, men nu fick jag äntligen tag i en och kunde testa
Men ädelost (du vet sådan där vanlig från Kvibille) gillar broccoli. Dela broccolin i mindre bitar. 1 stånd broccoli à 250 g (eller lite mer om du är riktigt hungrig). 1,5 dl riven lagrad ost, t ex Herrgård eller Cheddar. 1 stånd broccoli