Ibland har jag två sorters kött, biff och fläskfilé. 0,5-1 dl riven smakrik ost, ex-vis Kvibille cheddar el Västerbottensost. 4 utskurna skivor, ex-vis ryggbiff eller oxfilé
Min hamburgare bestod förutom av en god biff (Snellmans nya produkt) av grillade aubergine skivor (istället för bröd), blandad sallad, cheddar, auraost, bacon, tomatskivor, majonnäs och picklad rödlök
Jag köper Pinar’s färdigskivade Cheddar, det är den bästa vardagsosten jag fått tag på här i Alanya. Äkta Hamburgare 250 gr Nötfärs 2 msk Smör Havssalt och Nymald Vitpeppar Forma två biffar, platta till dem ordentligt
ost tex getost, brieost eller cheddar. Jag gjorde ett grymt fint recept på Älgfärsbiffar med svamp & gorgonzolasås för en tid sedan, för att kika på det receptet klickar du här
Originalet förespråkar Provolone-ost men då det verkar vara lögn i h-vete att hitta ung Provolone i Uppsala (bara långlagrad, starkare Provolone) så tog jag en lite krämig Cheddar istället
Det var en riktig bjässe till burgare, med både cheddar och bacon, men såklart riktigt god. Smith & Wollensky är verkligen en köttrestaurang av rang och priserna reflekterar det såklart, men på lunchmenyn finns det en billigare biff än på a’la carten