Chapatibröd recept

Chapatibröd

Chapatibröd

Gör såhär. Blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Häll i vatten och knåda till en mjuk deg. Knåda den i minst 5 minuter
En variant av chapatibröd

En variant av chapatibröd

Chapatibröd brukar jag baka ibland när vi ska käka indisk mat. Om du vill ha något gott till kaffet efter maten så kan du värma ett chapatibröd, bre på lite smör, ha på lite socker och malen kardemumma och sedan vika ihop det och äta det som fikabröd
Mustig indisk soppa med chapatibröd

Mustig indisk soppa med chapatibröd

1 gul lök, tunt skivad 3 klyftor vitlök, finhackade 2 tsk färsk ingefära, finhackad 1,5 msk garam masala 2 tsk curry 2 dl krossade tomater 1 l kycklingbuljong (eller grönsaksbuljong) 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) 3 dl torkade röda linser 1 kruka färsk koriander, finhackad 1 burk färdigkokta kikärtor (à 400 g) 200 g färsk spenat 1 limefrukt, pressad neutral rapsolja, till stekning salt peppar
Hur man LYCKAS med chapatibröd…

Hur man LYCKAS med chapatibröd…

Mina chapatibröd alltså. så här LYCKAS du med chapatibröd. Till dig som inte sett Sveriges Mästerkock – jag åkte ur tävlingen på att jag stekte mina chapatibröd i olja
Vegetarisk garam masala med halloumi

Vegetarisk garam masala med halloumi

Servera gärna med ris, mangochutney samt naan- eller chapatibröd. En indisk gryta med grekisk ost, lagad i ett svenskt kök, hur gott blir det
Indisk kycklingcurry

Indisk kycklingcurry

Chapatibröd. Chapatibröd. Recept från "Sveriges mästerkock". Bli inte avskräckt från att göra det här receptet pga
Indisk gryta

Indisk gryta

Serveras gärna med nybakat chapatibröd eller naan, en klick yoghurt och mynta. Turkisk yoghurt och finhackad mynta Chapatibröd– recept finns HÄR
Palak Paneer på Muurikka

Palak Paneer på Muurikka

Värm lite Naan eller Chapatibröd på kanterna på stekhällen och servera med kokt ris. Det här var en riktigt bra Muurikka rätt (eller nån annan stekhäll för den delen)
Indisk aubergine och okragryta

Indisk aubergine och okragryta

Serveras med chapatibröd eller basmatiris. När den godaste indiska maten är den en själv lagar, då vet en att Malmös utbud av indisk mat är under all kritik
Libanesisk kyckling med valnötter

Libanesisk kyckling med valnötter

Häromveckan såg jag något liknande på TV och då var det en indisk rätt som de slog in i chapatibröd för att sedan tillaga under lång tid
Vegetarisk garam masala

Vegetarisk garam masala

Servera grytan med den stekta halloumin tillsammans med ris, chapatibröd eller naanbröd och en klick mango chutney
Indisk rotfruktsgryta

Indisk rotfruktsgryta

Vi serverade grytan med chapatibröd, två sorters chutney (se recept här, här och här) samt en kall sås med mynta och rödlök (se nedan)
Wrap med sprödbakad torsk

Wrap med sprödbakad torsk

4 250 g frysta, tinade gröna ärter 150 g smulad fetaost 2 msk fryst, hackad dill 1/2 dl matyoghurt (10 %) 1/2 tsk salt 1/2 tsk peppar 100 g böngroddar 1 förp, sprödbakade torskfiléer (à 360 g) 4 chapatibröd eller tortillabröd (medium) Till servering citronklyftor Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Aloo gobi- Vegansk gryta

Aloo gobi- Vegansk gryta

Denna fantastiska gryta kan tillagas på många olika vis och är lika ljuvlig att serves med ris eller chapatibröd
Indisk potatiscurry- Vegetarisk

Indisk potatiscurry- Vegetarisk

Yoghurt och finhackad mynta (soja- eller havreyoghurt eller turkiskt yoghurt funkar alldeles utmärkt) Chapatibröd– recept finns HÄR