Chapati kardemumma recept

Chapati med kardemumma

Chapati med kardemumma

Chapati i mitten. Till exempel med kardemumma som jag gjorde i detta fall. Ett vanligt tillbehör till dal (eller dhal) är Chapati
En variant av chapatibröd

En variant av chapatibröd

Om du vill ha något gott till kaffet efter maten så kan du värma ett chapatibröd, bre på lite smör, ha på lite socker och malen kardemumma och sedan vika ihop det och äta det som fikabröd

mung daal

Servera gärna med ris eller något bröd (typ chapati eller nan). garam masala, kardemumma, ingefära, muskotnöt, salt, peppar
Malai Kofta

Malai Kofta

Malai kofta äts med rotis/chapati, naan eller basmatiris. ¼ tsk kardemumma (pulver). Serve malai kofta hot with rotis/chapati, naan or steamed basmati rice

Marockansk kycklinggryta

I Uganda äter man nästan alltid pitabröd eller chapati (indiska bröd) till maten, men vi avstod det med tanke på alla kalorier som bröd innehåller
Rajmah - indisk kidneybönsgryta

Rajmah - indisk kidneybönsgryta

Servera Rajmah tillsammans med vitt indiskt basmatiris, chapati eller naan. 2 tsk rajmah masala (har du inte går det bra att blanda ihop malen spiskummin, koriander, chili, svartpeppar, muskotnöt, kanel, kardemumma och torkade bockhornsklöver- och lagerblad). 2 tsk rajmah masala (har du inte går det bra att blanda ihop malen spiskummin, koriander, chili, svartpeppar, muskotnöt, kanel, kardemumma och torkade bockhornsklöver- och lagerblad)
Grönsakssoppa

Grönsakssoppa

Servera med chapati eller roti. Ta bort kardemumman och smaka av med salt. Koka alla grönsaker med gurkmeja, chilipeppar, spiskummin, kardemumma och salt i vattnet tills de är mycket mjuka, 20-25 minuter. 2 kapslar kardemumma
Kyckling i tandooristil

Kyckling i tandooristil

Har du tillgång till naanbröd eller chapati är det också gott till. Själv hade jag slut på hela kryddnejlikor och kardemumma eftersom jag använt upp dem i glöggen som står och puttrar på köksbänken (recept till glöggen här)

Indisk lammcurry

Indierna äter roti eller chapati som är ojästa fullkornsbröd. När jag gör en curry smaksätts den med ingefära, lök, vitlök, gurkmeja, chili, spiskumming, kardemumma, nejlikor, kanel, korianderfrön, bockhornsklöver, curryblad, svartpeppar och innehåller tomat och ofta yoghurt

Stormogulens lammcurry

 Tillsätt yoghurt, chilipulver, koriander, spiskummin, kardemumma, kryddnejlika, gurkmeja, krossad vitlök, riven ingefära och kanel