Champinjonsoppa. 400 gram champinjoner eller någon annan svamp. 1 svampbuljongtärning. 400 gram champinjoner eller någon annan svamp. 1 svampbuljongtärning
Dela svampen i bitar och hacka löken. Stek svamp och lök i lite smör i en gryta. 2 grönsaks- /svampbuljongtärningar. 2 grönsaks- /svampbuljongtärningar
Hacka löken i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med smöret, ett par små nypor curry (det ska inte smaka curry direkt, men curry förhöjer smaken av svamp
Skiva svampen. Fräs svamp och lök i en gryta med smör. Skala och hacka löken. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt buljongtärningen och späd med vatten och mjölk
Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Servera soppan med stekt svamp, serranochips och bröd. Stek svamp och lök i en kastrull med smör, ca 5 minuter. Skär svampen i tunna skivor och stek dem i het panna med smör och olja, ca 2 minuter. 2 st svampbuljongtärning
Vad göra med så härliga svampar om inte en champinjonsoppa. Vi har bönat och bett om att få göra studiebesök där inne, men de små svamparna är visst väldigt känsliga och vill inte ha sin omgivning kontaminerad av märkliga tidningsbasselusker