En klick smör. Igår lagade jag en enkel och god champinjonsoppa till lunch. Hacka löken i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med smöret, ett par små nypor curry (det ska inte smaka curry direkt, men curry förhöjer smaken av svamp
Stek i smör, garneringssvamparna skivas och steks. Idag gjorde jag en superenkel champinjonsoppa, det går naturligtvis bra med annan svamp också om man råkar ha tillgång till det
Stek svamp och lök i en kastrull med smör, ca 5 minuter. Skär svampen i tunna skivor och stek dem i het panna med smör och olja, ca 2 minuter. 2 msk smör. 1 msk smör
Lite krispigt bacon är gott på toppen, men den som vill göra en helt vegetarisk variant kan med fördel smörfräsa lite extra champinjoner med vitlök och hackad bladpersilja och lägga överst och byta kycklingfonden mot grönsaksfond
Fräs svampen och löken i smöret tills all vätska försvunnit. 400 g färska champinjoner1 liten gul lök2 msk smör1 msk vetemjöl8 dl höns- eller grönsaksbuljong2 dl vispgräddeSalt och nymalen pepparHackade kryddörter, tex persilja till garneringSkiva champinjonerna. 2 msk smör