Finhacka persiljan och rör ner i soppan. 1 dl färsk persilja. Ta fram en stor kastrull. Hacka champinjonerna och löken fint och fräs några minuter i smöret
Krydda med salt, vitpeppar och persilja. Toppa gärna soppan med färsk, hackad persilja. 1 msk fryst och finhackad persilja. 1 msk fryst och finhackad persilja
lite persilja att toppa med. Idag gjorde jag en superenkel champinjonsoppa, det går naturligtvis bra med annan svamp också om man råkar ha tillgång till det
400 g färska champinjoner1 liten gul lök2 msk smör1 msk vetemjöl8 dl höns- eller grönsaksbuljong2 dl vispgräddeSalt och nymalen pepparHackade kryddörter, tex persilja till garneringSkiva champinjonerna
Koka upp buljongen med persilja, timjan och lagerblad. Fransk champinjonsoppa. Dekorera eventuellt med lite persilja och servera med bröd och kanske en god ost
Salta efter smak, gärna med örtsalt och blanda i finklippt persilja. Ingredienser för 3-4 port500g färska champinjoner1 gul lök1-2 vitlöksklyftor2-3 msk smör1 dl torrt vitt vin0,5 l grönsaksbuljong4 dl gräddeörtsaltpersiljaGör så här