Välj gärna brysselkål och broccoli om det finns i din affär och ser fräscht och inte för långväga ut, annars kan man ta frysta haricots verts och bara lägga med i ångkokaren ovanpå laxen de sista minuterna för att värma
Ingredienser 500 gram broccoli , fryst eller färsk 1 st gul lök(ar) , hackad 8 st champinjoner , 8-10, färska i skivor 2 st grönsaksbuljong , tärningar 1 odefinierad vetemjöl 1 odefinierad vatten 2 dl crème fraiche , eller grädde eller mjölk 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Köp receptet
Smaka av med salt och peppar. Ta av broccolibuketterna från stammen. Lägg i den tärnade broccolistammen och låt sjuda i 2 minuter. Tillsätt broccolibuketterna och paprikan och låt sjuda i 4 minuter. 650g broccoli. 1 burk redd champinjonsoppa (300 g)