Champagnegele recept

Vit chokladpannacotta med champagnegelé

Vit chokladpannacotta med champagnegelé

Temat nyårsmeny fortsätter här i Mårtenssonska köket, igår tipsade vi ju om en fylld fläskfilé som vi tyckte kunde passa bra som varmrätt
Citruscheesecake i glas med champagnegelé

Citruscheesecake i glas med champagnegelé

14 digestivekex 100 g smör 300 g Philadelphia Original 1 citron, skalet 1 dl vispgrädde 0,5 florsocker 1,5 gelatinblad 1 dl champagne 1 citron, saften (ca 1 dl) 0,5 dl strösocker 0,33 dl vatten

Lantpaté med champagnegelé och bacon

Champagnegelé. Blötlägg gelatinet i kallt vatten, 5 minuter. Värm 1/2 dl av vinet. Ta kastrullen från värmen och låt gelatinet smälta i vinet
Lantpaté med champagnegelé och bacon

Lantpaté med champagnegelé och bacon

Champagnegelé. Blötlägg gelatinet i kallt vatten, 5 minuter. Värm 1/2 dl av vinet. Ta kastrullen från värmen och låt gelatinet smälta i vinet
Champagnemoussetårta. Året om!

Champagnemoussetårta. Året om!

Champagnemoussetårta. Året om. Skrivet i. Tårtor den. 05 Januari 2015, kl 12. 54 / Direktlänk. Lite sent ute, men ändå
Hjortrongrottor

Hjortrongrottor

Jag började fundera på vad man kan göra för kakor att ha till kaffet i jul- och nyårstid. Hallongrottor är i och för sig vackert julröda i sin fyllningsklick, men för mig ändå hopplöst förknippade med sommar eftersom jag gärna gör dem på sommarsemestern
Mumsiga mummakakor

Mumsiga mummakakor

Jag älskar kardemumma, och använder gärna denna härliga och nyttiga krydda i både matlagning som till kakor och efterrätter

Nyårssupé på Durkslaget

När N och jag började prata om nyår visste vi inte riktigt vad vi skulle göra, det vi visste var att vi ville gå på årets Nyårspromenad i Norrköping
Hjortronpannacotta med champagnegelé

Hjortronpannacotta med champagnegelé

Något festligt till Nyår, tänkte jag, men som ändå är lätt att förbereda och ha klart att servera. På sistone har jag experimenterat en del med olika pannacottor, och är samtidigt lite besatt av hjortron som jag tycker är mycket gott men svårt att kombinera
Glassbomb au four..!

Glassbomb au four..!

Till nyår vill vi gärna ha såväl festlig mat som festlig efterrätt. gärna lite lyxigt också. Men ändå praktiskt och helst något man kan förbereda