Jag är en man som älskar bubblor av alla dess sorter. Visst föredrar jag bra champagne, men med tanke på hur ofta jag dricker mousserande vin är att uteslutande dricka champagne tyvärr inte ett alternativ
Champagne Maxim´s har en doft av sockerkaka och citronmaräng och fruktiga små bubblor som får det att spritta i benen som på vilken Can-Can dansös som helst
Ingen annan dag på året är så förknippad med champagne som nyår. Det största generalfelet många gör är att spara sina bubblor till tolvslaget, det dricks kallt när det är ännu kallare ute och att man druckit en hel del annat under kvällen så smaklökarna är inte direkt på topp
En torr och frisk Champagne som är en perfekt inledning på festen som apertif, det räcker att servera några oliver och salamiskivor för att harmonisera den höga fruktsyran
En av mina favoritproducenter i denna kvalitetsportfölj är Georges Vesselle från Bouzy i Champagne. Deras standardchampagne är riktigt bra, men skall du lyxa till det lite skall du välja Georges Vesselle Collection Millésimes Grand Cru Brut 2002 (varunr 77677, pris 559,-) gjort på 90 procent Pinot Noir och 10 procent Chardonnay. Smaken är frisk och elegant med krämiga bubblor, den är torr, strax över 3 gram socker per liter och har en lång och behaglig eftersmak
För att få lite extra bubblor, kör såsen i stavmixer i nån minut precis innan servering. Champagnesås. Tillsätt champagne och reducera ner till ca hälften
1 - 2 jordgubbar - beroende på storlek1 msk Limoncello1 - 1½ dl champagne eller torrt mousserande vinAlkoholfritt alternativ. 1 - 2 jordgubbar1 msk limesaft½ tsk florsocker1 - 1½ dl torr, alkoholfri cider eller vanligt bubblande mineralvattenMosa jordgubbarna med Limoncellon - eller limesaften och florsockret - och fyll upp med kall champagne, vin, cider eller vatten. 1 - 1½ dl champagne eller torrt mousserande vin
För att få lite extra bubblor, kör såsen i stavmixer i nån minut precis innan servering. Champagnesås. Tillsätt champagne och reducera ner till ca hälften