Chèvrechaud, en klassisk förrätt. Satsa på en god chèvre köpt ”över disk”, det blir ”sån skillnad”. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, strö ev över ströbröd, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen
En av ostarna bestämde jag mig för att göra en liten förrätt av, nämligen chèvrechaud. Jo, i den lilla presentpåsen jag fick fanns ett par riktigt fina getostar, tillverkade på en gård inte långt härifrån
chevre chaud med jordgubbssalsa. 120 g getost. 120 g getost. Idag var det lite mer sommarkänsla och med sommaren så kommer även kalas och stora bjudningar (jag tänker på studenten och skolavslutningar men också midsommar och allt)
Till förrätt serverade jag Toast au chèvrechaud som jag hittade här. Lägg en skiva chèvreost på varje brödskiva och placera bröden på en bakpappersklädd plåt
Då måste ni testa denna somriga förrätt – chevre chaud med jordgubbssalsa. 120 g getost. 120 g getost. Midsommar närmar sig med stormsteg och menyerna börjar ta form
4 skiva getost. Toast. Lägg en ostskiva på varje brödskiva. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera mitt i ugnen tills osten börjar smälta, ca 8 minuter
Chèvrechaud med hallon. Gratinerad brie med ruccola, parmaskinka, crema de balsamico och solrosfrön. 3 bitar av Presidents 12 petits chèvre doux (getost utan det äckliga runtom)