Chèvrechaud, en klassisk förrätt. Satsa på en god chèvre köpt ”över disk”, det blir ”sån skillnad”. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, strö ev över ströbröd, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen
En av ostarna bestämde jag mig för att göra en liten förrätt av, nämligen chèvrechaud. Jo, i den lilla presentpåsen jag fick fanns ett par riktigt fina getostar, tillverkade på en gård inte långt härifrån
2 personer 4 färska rödbetor med skalstrimlad sallad1 morotnågra cocktailtomaterhonungchevréost i rulle1 näve wahlnötter1-2 skivor grovt bröd alt surdegsbrödSkala rödbetorna och skär dem i små klyftorKoka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de blivit al dente i ca 10 minuterlägg upp strimlad sallad på tallrikar med grovriven morot (rev med potatisskalaren) samt tomater i klyftorstek brödskivorna i smör på båda sidor så de blir lätt krispigagratinera brödet med skivad getost i ugnen tills osten smältr lite lätt
2 bitar av Presidents 12 petits chèvre doux (getost utan det äckliga runtom). 2 bitar av Presidents 12 petits chèvre doux (getost utan det äckliga runtom)
Droppa lite olivolja och honung över getosten, krydda med salt och nymald peppar. Dela baguetten i 8 skivor, skär getosten i 8 skivor och lägg en ostskiva på varje brödskiva
Syrlig getost med söt honung och rostade nötter. Getost. Lägg getosten på brödet och grilla i ugnen på hög värme i cirka fem minuter eller tills osten har fått en vacker färg och börjat smälta
3 bitar av Presidents 12 petits chèvre doux (getost utan det äckliga runtom). 3 bitar av Presidents 12 petits chèvre doux (getost utan det äckliga runtom)
chevre chaud med jordgubbssalsa. 120 g getost. 120 g getost. Idag var det lite mer sommarkänsla och med sommaren så kommer även kalas och stora bjudningar (jag tänker på studenten och skolavslutningar men också midsommar och allt)
Till förrätt serverade jag Toast au chèvrechaud som jag hittade här. Lägg en skiva chèvreost på varje brödskiva och placera bröden på en bakpappersklädd plåt
Då måste ni testa denna somriga förrätt – chevre chaud med jordgubbssalsa. 120 g getost. 120 g getost. Midsommar närmar sig med stormsteg och menyerna börjar ta form