Om du inte har asiatisk chilisås så ta vanlig och hotta upp med någon slags chilikrydda - Tabasco, sambal oelek, cayennepeppar - så att det blir så starkt som du vill ha det
Gulaschgryta 4-5 pers 500 g nötkött (jag använde grytbitar) 2 gula lökar 3 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 burk skalade hela tomater à 400g (det går bra med krossade eller passerade också, men de hela smakar mer) 1 köttbuljongtärning 1 tsk hel kummin 1 vitlöksklyfta 1 msk paprikapulver 3 morötter 1 palsternacka 1 burk kidneybönor 2 paprikor (gärna olika färger) 1-2 krm cayennepeppar (kan uteslutas) salt och peppar Skär nötköttet i bitar ca 3x3 cm och bryn i en rymlig gryta, salta och peppra Skala och skiva löken, ta upp kötter ur grytan och stek löken mjuk tillsammans med pressad vitlök Häll tillbaka köttet i grytan och tillsätt vatten, paprikapulver, buljongtärning, tomatpuré och tomater med spad Stöt kumminfröna lätt i en mortel och tillsätt dem i grytan och rör om ordentligt Skala morötterna och palsternackan och skär dem i bitar/skivor (ta bort mittstocken på palsternackan. 500 g nötkött. 1-2 krm cayennepeppar
ca 500 g nötkött, jag valde fransyska 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 liter vatten 2 köttbuljongtärningar 4 dl mjölk 4 msk tomatpurè 1 msk paprikapulver 2 paprikor 4 stora potatisar (el 6 små) 2 tsk oregano 1 krm cayennepeppar salt och peppar Gör såhär. ca 500 g nötkött. 1 krm cayennepeppar
Gulaschgryta4-5 pers500 g nötkött (tex grytbitar, högrev etc)2 gula lökar3 dl vatten2 msk tomatpuré1 förp (400-500g) krossade eller passerade tomater1 köttbuljongtärning (jag använder alltid Knorr Fond du Chef Beef)1 tsk hel kummin1 vitlöksklyfta1 msk paprikapulver3 morötter. 3 potatisar1 palsternacka1 burk kidneybönor2 paprikor (gärna olika färger)1-2 krm cayennepeppar (kan uteslutas)salt och peppar. Skär nötköttet i bitar ca 3x3 cm och bryn i en rymlig gryta, salta och peppraSkala och klyfta löken, hacka vitlöken. 500 g nötkött (tex grytbitar, högrev etc)