Cassoulet recept

Cassoulet

Cassoulet

Cassoulet är rätt med många varianter men i grunden kan man säga att det är en fransk böngryta. Jag valde att utgå ifrån Jane Grigson
Snabb cassoulet med kyckling

Snabb cassoulet med kyckling

En cassoulet är fransk bondmat när den är som bäst. Traditionellt är cassoulet ett riktigt långkok med lamm, kryddig korv, rökt fläsk och vita bönor i en örtig tomatsås
Cassoulet

Cassoulet

Lägg bönorna i blöt i en stor skål med vatten över natten. Skär lammköttet i tärningar om 2 cm och strimla fläsket grovt
Cassoulet

Cassoulet

6-8 personer. 3 dl vita bönor som blötläggs i cirka 12 timmar. 1 gul lök som dekoreras med nejlikor. 2 lagerblad
Cassoulet med fransk lantkorv

Cassoulet med fransk lantkorv

Det här är en enklare cassoulet än den jag gjorde sist. Den heter Cassoulet au Beurre de Cascogne och namnet kommer av att man rör ner ett kryddsmör med vitlök och persilja i slutet
Cassoulet på kyckling

Cassoulet på kyckling

Skär kycklingen i mindre bitar. Skiva korven. Strimla fläsket. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn korv, fläsk och lök i en gryta med smör
30 recept på billig vardagsmat

30 recept på billig vardagsmat

Cassoulet (allt-i-ett-gryta). Kommer du ihåg att jag körde Snålseptember förra året. 2000 spänn för all mat för oss båda hela månaden var målet, om jag inte minns fel
Bönor på "bretonskt vis"

Bönor på "bretonskt vis"

Man kan hitta cassoulet (en gryta med bönor, grönsaker och kött) men snarare i södra Frankrike. Tvärtemot sitt namn har den maträtten ingenting att göra med det bretonska köket
Ugnsbakad grekisk köttgryta

Ugnsbakad grekisk köttgryta

Tänk bara på fransk cassoulet. Det här tar lite tid men är väldigt enkelt och blir mycket gott. Att blanda olika sorters kött, särskilt i en köttgryta kan blir väldigt gott
Fransk lantkorv

Fransk lantkorv

Jag tänkte prova att göra en cassoulet men man kan också helt enkelt sjuda dom sakta i vatten någon halvtimme
Petit salé

Petit salé

Man kan steka den som bacon men oftast brukar man låta den sjuda, till exempel i en Cassoulet. Petit salé är torrsaltat sidfläsk

Tillsätt hjärta och rör

Efter soppan och fisken blir det en fyrfota fortsättning på aftonen, i form av en fläskbringa med cassoulet, morotspuré och gremolata, och ryggbiff med purjohack, jordärtskockspuré och brynt smörsky
Pommes i Perpignan

Pommes i Perpignan

Och när det väl är dags att för en gångs skull äta ute, lägger jag hellre pengarna på ett säkert, icke tillkrånglat kort, som t ex Moules Marinières, i stället för en cassoulet, bönsoppa med kryddnejlikor och rimmat fläsk