Cassata recept

Cassata alla Siciliana

Cassata alla Siciliana

Vispa ägg, socker, citronskal och vanilj i en skål med elvisp eller cyklonvisp, tills blandningen är tjock nog att bilda toppar
Cassata glass

Cassata glass

Vispa ägg, florsocker och honung. finhacka bären i mindre bitar. Tillsätt bär, nötter, choklad och crème fraiche
Glass - Cassata en italiensk klassiker

Glass - Cassata en italiensk klassiker

En favorit hos mig är cassata som jag åt som barn och när jag var i min ungdom i Italien. Ett av mina mål på semestern nu senast var att försöka hitta denna glassen, men inte en enda cassataglass
Oemotståndligt avslut på nyår

Oemotståndligt avslut på nyår

Glass (jag använde Siaglass Cassata). Igår gjorde jag den här godingen till dessert. En favorit under många år som jag faktiskt helt glömt bort
Cassataglass

Cassataglass

Rör äggulor och florsocker poröst. Vispa grädden. Rör ner äggsmet, gräddfil och juice. Hacka jordgubbar, choklad och skorpor
Snabb cassata

Snabb cassata

Vispa vaniljvispen med vin och socker till en fluffig smet. Rosta mandeln i het, torr stekpanna under omrörning, låt den svalna något och hacka eller strimla den
Hemmagjord Semifreddo cassata!

Hemmagjord Semifreddo cassata!

Jag har ett ganska enkelt grundrecept som går att variera på olika sätt och igår kväll när vi firade min födelsedag så valde jag att göra en hemmagjord Semifreddo cassata

Siciliansk cassata

Klyv rånen så de är lika stora men hälften så tjocka. Täck botten i en pajform med löstagbar kant, 23 cm i diameter, med rånen och häll över fruktsaften

Siciliansk cassata

Slå upp cassatan på ett fat och ta bort plastfilmen. Bred glasyren på cassatan och garnera med pistaschnötterna

Cassata siciliana

Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en avlång form som rymmer ca 1,5 l. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver

Cassata yoghurt

Blanda yoghurt med övriga ingredienser. Frys blandningen i portionsskålar. Sätt i kylen 10 minuter före servering

Cassata glassdessert

Halvtina glassen och vispa den lätt. Blanda ihop frukt, choklad och nötter. Varva glass och chokladblandning i en plastklädd avlång form
Cassataglass

Cassataglass

Rör äggulor och florsocker poröst. Vispa grädden. Rör ner äggsmet, gräddfil och juice. Hacka jordgubbar, choklad och skorpor

Cassataparfait

Vispa äggulorna hårt med florsockret. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens