Den här ”yoghurten” är varken gjord på mjölk, innehåller laktos, är processerad eller är vit. Det här är nämligen en grön raw food yoghurt som består av blötladga cashewnötter, dadlar för sötman och spirulina för färgen
Vispa i mjölken till en slät smet. ½ dl cashewnötter. 2½ dl Arla® mjölk. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2½ dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1 tsk strösocker ½ tsk vaniljsocker ½ tsk salt 2½ dl Arla® mjölk 1 ägg 1 banan 3 msk Arla® Smör-&rapsolja ½ dl cashewnötter 2 dl Arla Köket® smetana ½ dl flytande honung
½ dl mini mjölk (alternativt nötmjölk). Hacka sedan upp cashewnötter och de urkärnade dadlarna och lägg ner dem i smeten, tillsätt chiafrön och rör runt
Jag drack alltid mitt kaffe svart de första åren efter att jag började dricka kaffe, men nu uppskattar jag mer att ha en rejäl skvätt växtmjölk i varje kopp
För att få en bra konsistens på cream cheesen är det viktigt att man blötlägger cashewnötterna. Det här är en väldigt god och krämig youghurt som man enkelt gör själv av bär och kokosmjölk
Mixa 2 dl havregryn och 2dl cashewnötter till ett mjöl. Blanda mjölet med 3-4 msk kakao, 3 msk mjölk, 3msk kvarg, en skvätt kaffe och 3-4 msk honung eller agavesirap. 2dl cashewnötter. 3 msk mjölk
Mixa ett par minuter tills du får en helt slät och krämig mjölk. Lägg cashewnötterna i en mixer tillsammans med 2,5 dl vatten, agavesirap och vaniljfrön. Häll upp i en skål eller en burk och låt stå i minst 30 minuter i kylskåp tills chiafröna har bildat en pudding av vaniljmjölken. Hitta fler goda och nyttiga recept på 1 dl Cashewnötter Naturella
Vispa oljan och mjölken och tillsätt allt annat och bred det över mandel/nötsmeten. 1 dl jordnötter eller cashewnötter. 1/5 dl kokosmjölk. 1 dl jordnötter eller cashewnötter. 1/5 dl kokosmjölk