CARBONARA är ett recept som får hela familjen att sucka och tindra med ögonen och här får ni min version på en snabblagad ostig rätt som älskas av både stora och små i vår familj
Häll över äggblandningen och rör runt så att pastan täcks av såsen på en platta med mycket svag värme på, ta av från värmen när såsen har blivit krämig och täcker pastan
Carbonara med zucchini. Värm och rör i hop allt och låt sjuda i hop till en krämig sås. Broccoli eller zucchini är också gott att ha i men det hade jag inte hemma nu
Jag skulle göra carbonara med äggulor som blivit över då vi gjort marängbotten till en tårta och så hade vi en bunke kokt broccoli kvar sedan kvällen innan
Till köttfärssås ska de va tunna spagetti, till carbonara ska de va breda tagliatelle, till falukorv ska det vara gammaldags makaroner och och till allt med större bitar i pastasåsen får det gärna vara fjärilspasta, skruvar eller rigatoni
Fredag Vegetarisk pasta carbonara. Broccolipasta med pestosås och parmesan. Båda kålsorterna är goda råa och lite knapriga i en sallad eller att dippa i en kall sås men förstås även kokta, wokade eller i gratänger
Krämigheten får man genom att ha kvar en liten del pastavatten som sedan tillsammans med fettet från bacon/fläsk och den rivna parmesanen och äggulor ger en krämig sås