Pasta Carbonara. 4 port. 400 g spagetti200 g bacon4 äggulor4 msk lätt crème fraiche1 dl parmesanostgrovmalen svartpepparKoka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull
I dag skapade jag, en för mig ny rätt – Carbonara al forno, ett mellanting av Carbonara och lasagne. En krämigt god skapelse som jag tänker unna mig fler gånger
Koka upp creme fraiche med grädde. CARBONARA är ett recept som får hela familjen att sucka och tindra med ögonen och här får ni min version på en snabblagad ostig rätt som älskas av både stora och små i vår familj
Toppa med carbonara, parmesan och nymalen svartpeppar. Du behöver4 personer500 g kycklingfilé1 paket bacon1/2 liten purjolök1 dl vitt vin2 msk konc kycklingfond2 dl creme fraiche1 dl riven parmesanost + lika mycket till servering1/2 dl hackad persiljaOlivoljaSalt & peppar4 portioner pasta fettuccineGör såhärKoka pastan enligt anvisning på förpackningen
Nu ni ska ni få ett smarrigt recept på en vegetarisk carbonara. Receptet är mjölkfritt förutom osten (älskar ost för mycket för att inte äta det) men det går såklart att byta ut det mjölkfria smöret och oatly imat fraiche mot "vanligt" smör och crème fraiche/grädde om en så vill
Börja med att hälla lite olivolja i en stekpanna, fräs upp bacon på inte allt för hög värme (så att den blir lagom knaprigt), blanda i pressad vitlök och peppar
Det är inga konstigheter här , bara en väldigt god, enkel och snabb twist på den vanliga carbonaran. Glöm inte att dra några drag med svartpepparkvarnen över pastan vid servering – det är ju just det ”kolet” som kännetecknar kolarhustrun (carbonaran) och hennes pasta
Tillsätt creme fraiche och vatten och krydda med svartpeppar. Carbonara. 1 dl Creme Fraiche Naturell. 1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen
Häll i köttbuljongen, grädden och creme fraichen. När vi var i Grekland förra veckan så var det en av ungdomarna som var mycket förtjust i Pasta Carbonara