Och jag lyckades skapa världens godaste små tarteletter. Mix the dates (pitted, of course), water and salt until it has become a paste that tastes like caramell
Salty CaramelChocolate CakeBottnar270 g vetemjöl450 g strösocker135 g kakao9 g bikarbonat6 g bakpulver7 g salt90 g neutral olja265 g mjölk blandad med 20 g vit vinsvinäger285 g hett kaffe3 ägg2 tsk vaniljessensSätt ugnen på 180 grader (ej varmluft)
Caramel Filling. Tarte Tatin är en av matfavoriterna jag tog med mig därifrån. Caramel Filling. Tarte Tatin is one of culinary favorites I brought with me from there
If you want to try something new for Christmas to serve as dessert, I have a tip here in the form of a raw pie with flavors of gingerbread, caramel and chocolate
Försökte göra creme Caramel för länge sedan, gick åt helvete…. Till dessert blir det en klassik tarte tatin, serveras med yoghurt och honung, toppas med karamelliserade Marcona mandlar
1. Pajskal. Sätt ugnen på 180 grader, varmluftsfunktion. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker i en bunke. Vispa smör och florsocker fluffigt i en annan bunke
Chocolate Caramel Tartadapted from Saveurca 10-12 bitarSkal180 g vetemjöl (3 dl)35 g kakao (nästan 1 dl)2 g salt (ca ½ tsk)150 g rumsvarmt smör70 g florsocker (drygt 1 dl)2 äggulor½ tsk vaniljextraktFyllning300 g strösocker (3,4 dl)90 g vatten (0,9 dl)60 g ljus sirap (3 msk)ca 2 g maldonsalt (ca 1 tsk)90 g smör100 g vispgrädde (1 dl)Chokladganache110 g vispgrädde (1,1 dl)100 g mörk choklad1 kula (ca 1 tsk) smörrostade pinjenötter och maldonsalt till garneringSkaletSättugnen på 175 grader (vanlig ugn)