Cannelloni sås recept

Cannelloni med rostad paprika

Cannelloni med rostad paprika

Smält smöret till såsen på medelvärme i en kastrull och vispa sedan i mjölet. Toppa den färdiga cannellonin med lite av smulorna och servera resten vid sidan av med extra parmesan och en god sallad
Cannelloni med köttfärs och zucchini

Cannelloni med köttfärs och zucchini

Bechamelsås. Cannelloni är en klassisk Italiensk pastarätt som kan varieras i all oändlighet. Under tiden köttfärsen svalnar gör du bechamelsåsen
Cannelloni med ricotta och spenat

Cannelloni med ricotta och spenat

Häll hälften av tomatsåsen i en långpanna. Häll över resten av såsen och toppa med smulad mozzarellaost
Cannelloni med ricotta och spenat

Cannelloni med ricotta och spenat

Häll hälften av tomatsåsen i en långpanna. Häll över resten av såsen och toppa med smulad mozzarellaost
CANNELLONI MED KÖTTFÄRS

CANNELLONI MED KÖTTFÄRS

Sedan jag lagade den nakne kockens två olika lasagner med crème fraicheblandingar, har den vita såsen fått stryka på foten här hemma

Cannelloni med ricotta och spenat och mustig tomatsås

Igår blev det spenat- och ricottafyllda cannelloni med mustig hemgjord tomatsås. Fixa tomatsås. Jag hade även i stammarna från basilikan som jag sedan fiskade ut innan såsen hälldes på cannellonin, detta för extra smak istället för att bara kasta dem
Svampfyllda Cannelloni med spenat

Svampfyllda Cannelloni med spenat

I Italien fyller man gärna Cannellonin med spenat tillsammans med kött av något slag som sedan gratineras med en tomat eller béchamelsås
Kycklingfylld cannelloni

Kycklingfylld cannelloni

Ringla såsen över cannellonin. Lägg cannelloni i en smord form. 12 st cannellonipastarör. Skär kycklingfiléer och champinjoner i små bitar
Cannelloni med kyckling och svamp

Cannelloni med kyckling och svamp

Gör såsen genom att blanda vetemjölet med lite av mjölken och sedan tillsätta resten av mjölken och margarinet

Cannelloni

Béchamelsås. Häll såsen över rullarna i formen. Tillsätt krossade tomater, oregano, timjan, buljongtärning och socker och koka ihop till en tjock sås, 10 minuter
Gratinerade cannelloni med köttfärs

Gratinerade cannelloni med köttfärs

Béchamelsås. Fördela köttfärsröra och crème fraiche i cannellonirören. Slå över béchamelsåsen och strö över den rivna osten
Cannelloni med ricotta, spenat och svamp

Cannelloni med ricotta, spenat och svamp

Ostsås. Smält smör till ostsåsen i en kastrull. Vispa ner mjölken så att såsen blir slät. Rör då och då i kastrullen så att såsen inte bränner
Köttfärsfyllda cannelloni

Köttfärsfyllda cannelloni

Ostsås. Fyll cannellonirören med färsen och lägg dem i en smord ugnsfast form. Ta kastrullen från värmen och tillsätt osten och låt den smälta i den heta såsen
Cannelloni med köttfärs

Cannelloni med köttfärs

Häll såsen över cannellonirullarna. Sås. Cannelloni med köttfärs – gör så här. Fyll cannellonirullarna med oströran, enklast gör man det genom att spritsa i röran med spritspåse
Cannelloni med ricotta och spenat

Cannelloni med ricotta och spenat

Cannelloni fyllda med ricotta och spenat, mängder med fettstinn bechamel, tomatsås och på toppen mozzarella
Gratinerade cannelloni med köttfärs

Gratinerade cannelloni med köttfärs

Béchamelsås. Fördela köttfärsröra och crème fraiche i cannellonirören. Slå över béchamelsåsen och strö över den rivna osten
Tomatgratinerad cannelloni

Tomatgratinerad cannelloni

Fördela såsen över cannellonirören och toppa med riven gratängost. Klipp av spetsen på spritspåsen och spritsa fyllningen i cannellonirören