Igår blev det spenat- och ricottafylldacannellonimed mustig hemgjord tomatsås. Jag hade även i stammarna från basilikan som jag sedan fiskade ut innan såsen hälldes på cannellonin, detta för extra smak istället för att bara kasta dem
Smält smöret i en kastrull på medelhög värme och tillsätt mjölet, vispa i ungefär en minut. Finhacka spenaten och lägg i en skål, tillsätt ricottan, muskotnöten, salt och peppar, smaka av och krydda på mer ifall det behövs
Alltså föll det sig så att jag härom kvällen hade en egen hemmakväll framför TVn och passade på att pyssla ihop cannelonirör med en fyllning av ricottaost och spenat, gratinerade under ett generöst lager ostsås
Cannellonimed spenat & ricotta. det enda tipset jag har är att sleva ned fyllningen när den svalnat lite i en spritspåse för att på enklare sätt fylla pastarören, och trycka ned eventuell fyllning som kommer utanför med en mindre sked
Ingredienser 10 g torkad karljohansvamp (blötlagd) 1 knippe basilika 200 g ricottaost 0. 5 st citron 40 g parmesan Salt peppar 250 g cannellonipasta 5 dl tomatsås parmesan Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell