Cannelloni med ricotta recept

Cannelloni med ricotta och spenat

Cannelloni med ricotta och spenat

Blanda spenaten medricotta- ost och crème fraiche. Häll över resten av såsen och toppa med smulad mozzarellaost
Cannelloni med ricotta och spenat

Cannelloni med ricotta och spenat

Blanda spenaten medricottaost och crème fraiche. Häll över resten av såsen och toppa med smulad mozzarellaost

Cannelloni med ricotta och spenat och mustig tomatsås

Igår blev det spenat- och ricottafylldacannellonimed mustig hemgjord tomatsås. Jag hade även i stammarna från basilikan som jag sedan fiskade ut innan såsen hälldes på cannellonin, detta för extra smak istället för att bara kasta dem
Ricotta & Spenat Fyllda Cannelloni

Ricotta & Spenat Fyllda Cannelloni

Smält smöret i en kastrull på medelhög värme och tillsätt mjölet, vispa i ungefär en minut. Finhacka spenaten och lägg i en skål, tillsätt ricottan, muskotnöten, salt och peppar, smaka av och krydda på mer ifall det behövs
Cannelloni med ricotta och spenat

Cannelloni med ricotta och spenat

Cannelloni fyllda medricotta och spenat, mängder med fettstinn bechamel, tomatsås och på toppen mozzarella
Cannelloni med ricotta och spenat

Cannelloni med ricotta och spenat

Alltså föll det sig så att jag härom kvällen hade en egen hemmakväll framför TVn och passade på att pyssla ihop cannelonirör med en fyllning av ricottaost och spenat, gratinerade under ett generöst lager ostsås
Cannelloni med spenat & ricotta!

Cannelloni med spenat & ricotta!

Cannellonimed spenat & ricotta. det enda tipset jag har är att sleva ned fyllningen när den svalnat lite i en spritspåse för att på enklare sätt fylla pastarören, och trycka ned eventuell fyllning som kommer utanför med en mindre sked
Cannelloni med ricotta och karljohansvamp

Cannelloni med ricotta och karljohansvamp

Ingredienser 10 g torkad karljohansvamp (blötlagd) 1 knippe basilika 200 g ricottaost 0. 5 st citron 40 g parmesan     Salt     peppar 250 g cannellonipasta 5 dl tomatsås     parmesan Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell