Camparisorbet recept

Camparisorbet i apelsinhalvor

Camparisorbet i apelsinhalvor

Dela apelsinerna och pressa ut saften. Spara åtta halvor till serveringen. Gröp ur dem. Blanda apelsinsaften med Camparin och sirapen och ställ in i frysen ca 4 timmar eller tills röran blivit halvfrusen
Galli sour – fredagsdrinken

Galli sour – fredagsdrinken

Räknar man även Camparisorbeten som drink, vilket några gjorde då drinkformen var i den enda form de ”fick” intaga socker, så blev det faktiskt tresiffrigt

Camparisorbet

Koka en sockerlag, låt svalna tills kylskåpskall, blanda i apelsinjuicen och Campari. Används glassmaskin låt den gå ca 40 min om man fryser i frysskåpet tar det ca 2 timmar och bör röras om " minst" varje halvtimme

Camparisorbet med passionsfrukt och lime

Koka upp vatten och sockeri en kastrull. Låt svalna. Vispa äggvitorna till ett hårtskum. Gröp ur kärnorna urpassionsfrukten och blandadem med Campari, limeskaloch limesaft

Apelsin- och camparisorbet

Dela och pressa ut juicen ur apelsinerna, spara ev 6 apelsinhalvor för att servera sorbeten i. Blanda apelsinjuice, campari och sirap i en bunke