Cajungrillad recept

Cajungrillad lax med sötpotatismos och salsa

Cajungrillad lax med sötpotatismos och salsa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 500 gram laxfilé(er) 0,5 tsk paprikapulver 0,5 tsk oregano , torkad 0,25 tsk cayennepeppar 0,25 tsk strösocker 0,5 tsk salt 1 msk smör , för stekning Sötpotatismos 1 kg sötpotatis(ar) , alt
Baconlindad cajungrillad lax

Baconlindad cajungrillad lax

Ibland blir det ännu godare än vad man tänkt sig. Kombinationen lax, bacon och het cajunkrydda gör det svårt att misslyckas, men tillsammans med limesåsen och den syrliga salladen blev det här en riktig tiopoängare
Cajungrillad rostbiff med mojo rojo och timjansrostad potatis

Cajungrillad rostbiff med mojo rojo och timjansrostad potatis

1 förp Scan skivad Mörpack, Rostbiff, ca 1000 gCajunkrydda1 tsk Vitlökspulver1 tsk Lökpulver1 tsk Paprikapulver1 tsk Koriander1 tsk Chilipulver, gärna ancho1 tsk Svartpeppar1 tsk Farinsocker1 tsk Spiskummin, maldMojo rojo2 Schalottenlök4 Vitlöksklyftor2 Stor röd paprika1 Spansk peppar½ dl Rödvinsvinäger1 Äggula1 tsk Spiskummin1 dl OlivoljaTimjansrostad potatis1,2 kg Färsk potatis2 msk Olivolja1 kruka Timjan1