Cajsa bjöd på något som jag tror smakade citron cheesecake och den var så god så jag tog två bitar. Cajsas första mening var att nu är ni i de hemliga rummen
Efter lunchen gick vi vidare till Cajsa Warg som ligger på Renstiernas gata 20. Idag bestämde jag och David oss för att åka in till stan ganska tidigt, ta en kaffe och bara strosa runt lite
Häromkvällen var det verkligen ett sånt där man tager vad man haver tillfälle i vårt kök. Vi skulle vara bortresta några dagar så det gällde att äta av det som fanns att tillgå
Bästa försommarsalladen är den på diverse späda sallatsblad och kryddörter. "Man tager vad man haver. ". Här ligger dagens skörd och badar i väntan på en tur i den oumbärliga salladscentrifugen
Vet ni, idag får ni en helt oredigerad bild, obeskuren med spår av kladdig pekbok, glas, bestick, kastrullunderlägg kvarglömt från förra måltiden samt en konstig skugga
Jag passar även på att tipsa om att det finns ”riktig” wasabi gjord på riktig japansk grönpepparrot att köpa på Cajsa Warg inne i stockholm, den säljs som pulver som man får blanda med vatten
Det äldsta belägget för att den här rätten har tillagats i Sverige är ett recept på turkiska "Dolma" som finns i Cajsa Wargs berömda kokbok (1765 års upplaga)
I vår, som alltså blev i bästa Cajsa Warg-stil, hamnade bland annat bacon, svarta bönor och krossade tomater och just bacon och tomater visade sej passa så otroligt bra till den milda zucchinismaken