fetaost eller parmesanost. Butternut squash har figurerat på många bloggar här i höstrusket, men det var inte förrän härom veckan när jag äntligen fick tag på denna vinter squash
finskuren salvia, muskotnöt och parmesan. 40 g riven parmesanost. 750 g butternutpumpa, skalad och urkärnad. 40 g riven parmesanost. 750 g butternutpumpa, skalad och urkärnad
Butternut pumpa fylld med en krämig fyllning på ricotta och parmesan är en god middag. In a bowl mash the squash flesh with ricotta, parmesan and spices
Skala, dela och gröp ur kärnorna på butternut squashen. Medan du lagar risotton så tar du ut butternut squashen från ugnen, stjälper ned i en kastrull eller bunke och mixa med stavmixer
Ta ut formen och fördela finriven parmesan över kycklingen. 30 g parmesanost. 1 kg pumpa butternut eller muscat 4 msk olivolja flingsalt och svartpeppar 600 g kycklinglårfilé med skinn 2 st vitlöksklyftor 1 msk timjan hackad 0,5 st citron yttersta, finrivna skalet och saft 30 g parmesanost finriven Svartkål 250 g svartkål 1 st vitlöksklyfta 0,5 st röd chili 2 msk olivolja flingsalt och svartpeppar 1 dl svarta oliver med kärna
Ugnsbakad pumpa med ett tunt parmesanlager fick det bli. Men då jag hade en del att fixa hemma innan kunde jag lika gärna skicka in en butternut squash i ugnen under tiden
Blanda pumpapurén med äggula och riven parmesan. Lägg på en tallrik och toppa med skivad parmesan. Mix pumpkin puree with egg yolk and grated parmesan, leave some of the cheese for grating at the end
Från författaren av den eminenta boken Persiana (som nu lanseras på svenska), kommer detta härliga recept på ugnsrostad butternut squash med persisk pesto (med dill, så känns samtidigt lite svenskt), feta och granatäpplekärnor
När grytan är klar så återstår det bara att ringla över en god olivolja och riven parmesan. För en vegansk variant byt ut parmesanen mot en näve saltrostade pumpakärnor