Strö över hasselnötter och ströbröd. 750 g butternutpumpa, skalad och urkärnad. 30 g grovt hackade hasselnötter. 750 g butternutpumpa, skalad och urkärnad. 30 g grovt hackade hasselnötter
Butternut pumpa brukar vi använda till mycket, den här gången slängde vi helt enkelt in den som den är (eller vi delade den på mitten först), när den mjuknat till sig lite fyllde vi den med gröna linser och en grön mix av bland annat grönkål, vitlök, hasselnötter och örter
Testade för första gången att ugnsrosta butternut pumpa, men ingen av oss vart jätteimponerad utan jag tror att jag nästa gång kombinerar den i någon rätt istället
Även butternut-pumpa passar utmärkt till det här receptet. Pumpakräm med vanilj och hasselnötter. Så jag rekommenderar den stora gula eller just butternut
Jag bidrog med en matig pumpasallad med bland annat ugnsrostad butternut squash, rostade hasselnötter, matvete, puylinser, trattkantareller och äpple (receptet på den kommer i ett senare inlägg) samt lakritsblondies
Denna hummus fick utgöra en del av dagens frukost som fick sällskap av yoghurtscones och müsligröt toppad med plommon, rostade hasselnötter, äpple och kanel