Tillsätt den ugnsbakade butternut squashen precis innan rätten ska serveras. De övriga tre barnen smakade skeptiskt, och åt faktiskt upp varsin liten portion av curryn, utan något större knot
Nu har jag faktiskt hittat ett recept, som jag översatt och tillsatte gurkmeja och curry i, eftersom jag minns att det ingick, men inte gjorde det i det här receptet
1 kg Delicapumpa (eller annan pumpa med orange-gult fruktkött, exempelvis Hokkaido eller Butternut) 2 morötter 2 sharlottenlökar 1 vitlöksklyfta 1 liter kokvatten 400 ml kokosmjölk 1 tsk curry 3 cm färsk ingefära 1 apelsin (zest och saft) Havsalt och peppar Chilliflakes Skär igenom pumpan och ta bort skal och kärnor. 1 tsk curry
Har länge klurat på om butternut squashsoppan går att göra med indisk touch. med curry i. Currysoppa med butternut squash pumpa (4-6 portioner). 0,5-1 msk curry. 1 butternut squash pumpa (ca 650-700g), skalad, urkärnad och skuren i bitar. Hetta upp olja i en stor kastrull och stek lök, vitlök och curry tills lökhacket är genomskinligt, ca 5-6 min. Currysoppa med butternut squash pumpa (4-6 portioner). 0,5-1 msk curry. 1 butternut squash pumpa (ca 650-700g), skalad, urkärnad och skuren i bitar
Butternutpumpan smakar lite sött och tillsammans med curry kommer smaken ännu mer till sin rätt. En av dessa nya "kompisar" är butternutpumpan som kanske inte är den mest kolhydratsnåla grönsaken men som jag ändå äter nån gång ibland