Rostad kryddig butternutpumpa med brysselkål, citron och chèvre. Lägg upp pumpa och brysselkål på ett stort fat och pressa sedan citronen i den fortfarande varma ugnsplåten tillsammans med de kryddor och den olja som samlats där
Tillsätt citronskalet och pressa ner citronjuicen. 1 pumpa, muscat eller butternut, ugnsrostad eller skala, urkärnad och skuren i mindre bitar. 1 citron, rivet skal och juice. 4 port 1 pumpa, muscat eller butternut, ugnsrostad eller skala, urkärnad och skuren i mindre bitar. 1 citron, rivet skal och juice
4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g skalad, urkärnad pumpa (gärna butternut) 2 msk smör eller margarin 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag älskar pumpa, jag älskar asiatiska smaker och jag älskar soppor – en soppa på pumpa med smak av citrongräs, chili och lime eller citron kan ju inte bli fel
Fyll den sedan med, salvia, rosmarin, citronhalvor och vitlöks klyftorna. I en skål blanda, oliv olja, senap, citronjuice, vitlöksklyftan, de hackade örtkryddorna av salvia, rosmarin, och timjan
Tillsätt kikärter, dadlar, citrongräs och sambal. Smaka av med citronsaft och salt. 500 g pumpa, gärna butternut. 1 finhackat citrongräs. 1 liten citron, pressad saft
citronsaft. butternut,. Smaka sedan av soppan med citronsaft, salt och lite peppar. citron,. citronsaft. 1 butternutpumpa på strax över 1 kg (skalad & urkärnad ca 850 g). 1 butternutpumpa på strax över 1 kg (skalad & urkärnad ca 850 g)
Lägg i örter, chili och citronsaft. Från författaren av den eminenta boken Persiana (som nu lanseras på svenska), kommer detta härliga recept på ugnsrostad butternut squash med persisk pesto (med dill, så känns samtidigt lite svenskt), feta och granatäpplekärnor