Servera med sallad, rivna morötter och apelsin. Butternut pumpa brukar vi använda till mycket, den här gången slängde vi helt enkelt in den som den är (eller vi delade den på mitten först), när den mjuknat till sig lite fyllde vi den med gröna linser och en grön mix av bland annat grönkål, vitlök, hasselnötter och örter
saften från en apelsin. Jag får erkänna att jag är dålig på att variera mig när det gäller olika sorters pumpa, jag kör mest på butternut squash som ju är en pumpa men jag ska bättra mig och testa lite fler sorter
Jag använde butternutpumpa och det känns som om det passar bäst på grund av dess form av storlek. Pensla sedan med oljan och pressa över saften från en halv apelsin
Smaka upp med apelsinzest, apelsinsaft, salt, peppar och eventuellt citronsaft. 500 g skalad, urkärnad pumpa i bitar (t ex muscatpumpa eller butternut squash). Zest av 1 ekologisk apelsin. Saft av 1 apelsin
Riv i skal från apelsinen och pressa i saft. 1 kg Delicapumpa (eller annan pumpa med orange-gult fruktkött, exempelvis Hokkaido eller Butternut) 2 morötter 2 sharlottenlökar 1 vitlöksklyfta 1 liter kokvatten 400 ml kokosmjölk 1 tsk curry 3 cm färsk ingefära 1 apelsin (zest och saft) Havsalt och peppar Chilliflakes Skär igenom pumpan och ta bort skal och kärnor. 1 apelsin
Vispa smör, florsocker och apelsinskal fluffigt. 4 ½ dl grovriven pumpa (butternut). Finrivet skal från 1 apelsin (endast det orangea). 4 ½ dl grovriven pumpa (butternut)
pumpa, butternut. apelsinfiléer. apelsinjuice. zest av en apelsin och ½ grapefrukt. 1. Dela pumpan i två delar och stek i ugn på 175° i ca 40 min eller tills pumpan är mjuk