Till middag igår lagade jag just en fantastisk soppa - en vegansk butternut pumpa- och äpplesoppa. Börja med att tvätta butternutpumpan och skala endast bort skalet om du vill
Toppa med dressing, ost, granatäpple och nötter. 1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 180 grader). 2. Dela squashen (pumpan) längst med, kärna ur och skala den
Faktum är att pumpapurén här höll på att misslyckas helt, eftersom jag köpt hel fel sorts pumpa – en spaghettipumpa i stället för vanlig eller butternutpumpa
Lägg på ett fröknäcke med äpple och lök. 1 kg Delicapumpa (eller annan pumpa med orange-gult fruktkött, exempelvis Hokkaido eller Butternut) 2 morötter 2 sharlottenlökar 1 vitlöksklyfta 1 liter kokvatten 400 ml kokosmjölk 1 tsk curry 3 cm färsk ingefära 1 apelsin (zest och saft) Havsalt och peppar Chilliflakes Skär igenom pumpan och ta bort skal och kärnor
Min pumpasallad med butternut squash, äpple, smörstekta trattkantareller,. Jag bidrog med en matig pumpasallad med bland annat ugnsrostad butternut squash, rostade hasselnötter, matvete, puylinser, trattkantareller och äpple (receptet på den kommer i ett senare inlägg) samt lakritsblondies
Butternutsoppa. Butternut är extremt hård och svår att skala och dela. 1 butternutpumpa. 1 äpple skalad och urkärnad och delad (kan uteslutas). Smält smör och fräs lök, lägg i butternut och låt sjuda i ca 10 min. Tillsätt kryddor, äpple och vatten (ej persilja) och koka i 15-30 minuter. 1 butternutpumpa