Ofta var det sen lördag och min mamma värmde på burkmusslor i vatten med peppar, salt och vitlök. Idag har nog burkmusslorna bytts ut mot färska, men visst händer det fortfarande att jag en ljum sommarkväll i uterummet, plockar fram en burk och bjuder min fru på några tuggor nostalgi
Använd färska musslor i stället för burkmusslor. DAGENS RECEPT 14-08-02. PAELLA FRÅN VALENCIA. Paella är den perfekta bjudrätten för många gäster och gående bord
Om du använder burkmusslor, häll av och spara spadet. 1 kg färska musslor eller 400 g burkmusslor. Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten
Koka musslorna eller värm burkmusslorna. Dela kycklingen i åtta bitar. Häll 2 msk Milda i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
Till soppan använde jag burkmusslor men det blir naturligtvis inte sämre av riktiga musslor. Hösten är här och det börjar kännas mer motiverande med en värmande soppa