Burgundisk gryta recept

Burgundisk gryta i Crock Pot

Burgundisk gryta i Crock Pot

Premiärrätten blev Burgundiskgryta, eller Boeuf Bourguignon, en rätt jag avnjutit hos andra, men aldrig tillagat själv
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Hans specialitet är burgundiskgryta och här kommer hans recept (från ICAs recept). Tillsätt baconblandningen och syltlök i grytan och rör om försiktigt
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Bryn det i omgångar i en stekpanna med smör och lägg över i en gryta. Lägg ner svamp, lök och bacon i grytan och koka i 10 minuter
Burgundisk gryta med vin

Burgundisk gryta med vin

Lägg över köttet i en gryta och krydda med salt och peppar. Skala och hacka gul lök och vitlök och lägg ner i grytan
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Lägg över köttet i en gryta. Servera grytan med kokt potatis och en sallad. Låt grytan koka upp och koka sedan under lock på svag värme ca 40 min
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

För någon månad sedan när vi var i Karlskrona fick jag med mig lite burgundiskgryta hem som min kära mor hade gjort, underbart god
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

600 g nötkött. smör. salt. 2 msk vetemjöl. 1 msk tomatpuré. 3 st lagerblad. 1 tsk torkad timjan. 1 st vitlöksklyfta
Burgundisk köttgryta I

Burgundisk köttgryta I

Lägg över dem i en stekgryta efter hand. Låt grytan sjuda under lock ca 75 minuter eller tills köttet är mört. Lägg ner allt i grytan och låt den koka ytterligare ca 15-20 minuter
Mustig gryta

Mustig gryta

Jag valde att göra burgundiskrödvinsgryta från ICA. Igår åkte gjutjärnsgrytan fram för första gången på mycket länge
Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

Lägg efter hand över köttet i en gryta. Lägg först ner morötterna i grytan och sedan purjolöken en stund senare
Burgundisk levergryta

Burgundisk levergryta

Skär bacon i bitar och stek och blanda ner i grytan. Hacka löken och bryn den så den får fin färg och lägg över i en gryta, stek de delade champinjonerna så de får färg och lägg över i grytan, häll sedan på vin,vatten,tomatpuré,pressad vitlök, citronskalen, sojan och kalvfond tillsammans med kryddorna och låt puttra i ca 30 minuter. Skölj och dela kycklinglevern/annan lever i lagom bitar och stek den så den får färg inte mer och blanda ner dom i grytan tillsammans med purjolöken och låt puttra i ca 15 minuter
Burgundisk ryggbiff

Burgundisk ryggbiff

Fräs fläsktärningarna i sitt eget fett i en gryta, tills de blir lätt knapriga. Lägg upp köttet på ett stort fat och fördela den burgundiska röran över köttet
Burgundisk räkgryta

Burgundisk räkgryta

BurgundiskräkgrytaRött vin och räkor i samma rätt lät lite skumt innan jag hade provat det här receptet