Buljongkokt kyckling med dillsås4 port500 gram kycklingfilé eller kycklinginnerfiléer5 dl vatten 0,5 tsk salt 100 gram gul lök i klyftor 200 gram morötter i bitar 6 st pepparkorn 3 st lagerblad Dillsås. 500 gram kycklingfilé eller kycklinginnerfiléer
Jag serverade buljongkokt blomkålsris och egenodlade cocktailtomater till. Vi hade kycklingfilé över från helgmiddagen, perfekt att omvandla detta till en gräddig gratäng
Skär grönsakerna i bitar eller dela dem i buketter. Koka dem var försig i buljongen. Börja med morötter och potatis fortsätt med blomkål,broccoli och lök
Buljongkokt kyckling med kall dragonsås. Koka upp buljongen, lägg i kycklingfiléerna och låt sjuda. Koka upp buljongen, lägg i kycklingfiléerna och låt sjuda
Eller varför inte steka kycklingfilé, skuret i kuber, i ugn i 175 grader i 18 minuter för att vid ett senare tillfälle använda till t ex wok, gryta, pasta eller pytt
Serveras med kokta grönsaker och buljongkokt ris eller pasta. Mixa nu ihop rostad mandel med tomatlökröran och creme fraiche, det skall bli en tjock sås, häll över den i en traktörpanna eller liten gryta, lägg även i kycklingfiléerna delade i två eller hela