I en annan stekpanna, koka upp vatten,buljong, vin och grädde. Kolja,torsk eller annan fisk1,5 dl vitt vin1 dl grädde1 dl vattenen fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfonden halv auberginen röd löken squashredning2 msk vetemjöl eller maizena4 msk vattenSkär aubergine, lök och squash i mindre bitar
DillPersilja och vitlökHummer(fond)SaffranCurry(-pulver eller röd/grön currypaste)CitronCitronpepparGrönsak (dvs med hjälp av buljong/örtsalt mm)ChiliBasilikaIngefära( och koriander)GräslökRot/grönsaker
Tillsätt saffran, tomatpuré, vin, grädde, vatten, buljong och kryddor. Fisksoppa med saffran ca 2 portca 300 g Kolja och lax i tärningarca 1 dl frysta skalade räkor3 st potatisar2 st små morötter1/2 gul lök 2 st vitlöksklyftoren bit rotselleri10 st champinjoner 1 pkt saffran2 msk tomatpure2,5 dl vitt vin2 dl grädde1 fiskbuljongtärningca 5 dl vattenbasilika o timjan (torkad)salt och pepparchilipepparSkala rotfrukterna och skär dem i skivor. ca 300 g Kolja och lax i tärningar. 1 fiskbuljongtärning
Buljongen du får kan du använda som stomme till sås och till fisksoppa. 4 portioner1 1/4 kg fisk, t ex kolja, kummel,gös eller torskeller 600 g fiskfilé1 tsk saltCitronsås. 1/4 kg fisk, t ex kolja, kummel,gös eller torskeller
Tillsätt buljong och vin och låt koka ihop tills en tredjedel återstår. 4 portioner500-600 g vit fisk, t ex kolja eller torsk500 g räkor med skalSalt och nymalen vitpepparDill och citron till garneringVitvinsstuvning. 50 g champinjoner1 scharlottenlök4-5 persiljestjälkarSmör till fräsning5 dl fiskbuljong2 dl torrt vitt vin3 dl vispgrädde + en stor klick vispad grädde1 msk vetemjöl1 msk rumsvarmt smörSalt och nymalen vitpepparPommes duchesse. 500-600 g vit fisk, t ex kolja eller torsk
Häll på buljong och grädde, låt koka upp och puttra fem minuter under lock. Jag köpte bland annat en stor koljafilé i den fina fiskdisken, som jag gjorde till en krämig fiskgryta med svamp och grönsaker när jag kom hem
Häll på buljong, vin och tomatkross och koka ett tag. 4-6 port400 gr lax400 gr vit fisk, t ex sej eller kolja1 nät musslor25-30 räkor, skalade1 fänkål1 gul lök1 klyfta vitlök1 purjolök2 morötter3 potatisar3 stänk tabasco1 burk krossade tomater3 msk tomatpuré1 pkt saffran4 dl vitt torrt vin5 dl fiskbuljong, eller motsvarande utblandad konc fiskfondsalt och pepparAioli
salt eller mer buljong efter smak (tänk på att buljongen i sig är salt). Koka upp 3 dl vatten med buljongtärningarna/fonden. 2 tärningar hönsbuljong eller 2-3 msk kycklingfond