Buljong anka recept

Anka med Granatäppelvinsås

Anka med Granatäppelvinsås

slå på vinet, apelsinjuicen och buljongen, koka upp och häll i granatäppelsirapen, lägg i ett lagerblad och mejramen
Glaserad anka med ananaschutney och tempura

Glaserad anka med ananaschutney och tempura

Ta lite av buljongen/marinaden från stekpåsen och blanda den med en msk honung i en skål. Jag är medveten om att det är stora ord men den här ankan är bland det godaste jag har lagat någon gång, smak, konsistens, doft och utseende i nästan fullständig harmoni
Påsk Anka

Påsk Anka

Stekte försiktigt gul lök (för umamai) med små morotstärningar (för sötman) hällde på lite sherry, fond/buljong
Grillad anka med ljummen granatäppelsallad

Grillad anka med ljummen granatäppelsallad

Koka matvete, bulgur eller quinoa, det du gillar bäst, med lite buljong. I sommar har vi grillat mängder med revben och kamben, men ibland kan det ju vara gott att variera sina grillvanor, så i söndags blev det lite extra gott grillat - nämligen anka
Kvack, kvack sa ankan

Kvack, kvack sa ankan

 Köp gärna en hel anka, använd då både bröst och lår, koka en buljong av benen.  Anka är ett mångsidigt och väldigt smakrikt kött som jag gillar hemskt mycket att använda
Gustavs glaserade anka

Gustavs glaserade anka

Pensla ankan med honung samt lite av buljongen som bildats i påsen. Ta vara på buljongen i påsen. Lägg ankan i en stekpåse och slå på marinaden
Risnudelsoppa med anka och grönsaker

Risnudelsoppa med anka och grönsaker

Det är ett perfekt sätt att återvärma ankköttet utan att det blir segt, eftersom det får ligga och gotta sig i den varma buljongen
Kyckling med chili och ingefära!

Kyckling med chili och ingefära!

Lös upp buljongen i vatten. Nu sitter de med farfar och kollar på Kalle Anka… tänk att den serien håller i sig, från generation till generation
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Sätt på värmen igen, häll på vin, buljong och vinäger. anka. Anka à l’orange. anka. 4 pers. 2 ankbröst, färska eller frysta ca 700 g
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Buljong. Fördela spenaten på tallrikar och lägg svamp & anka på spenaten. Koka upp buljong vatten & vin i en kastrull
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Sätt på värmen igen, häll på vin, buljong och vinäger. Anka à l’orange. 4 pers. 2 ankbröst, färska eller frysta ca 700 g
Rökt vildandbröst

Rökt vildandbröst

buljong. Tryfflerisotto Duktig skvätt olivolja 2-3 schalottenlökar 4 dl aborioris 2,5 dl valfritt vittjut Salt och peppar Tryffel (svamp, pasta eller både och som i det här fallet) 8 dl hönsbuljong (eller om det finns någon annan trevlig buljong av ätbar fågel som till exempel anka) Rejält med parmesan och smör (2,5 dl respektive 30 gram om du fegar, på restaurang får du definitivt mer smör). Låt hönsbuljongen skjuda 3. Rör hela tiden, och späd på med buljongen så att det precis täcker (syftet är att riskornen ska nötas mot varandra) 8. 8 dl hönsbuljong
Koka soppa på brännässlor

Koka soppa på brännässlor

Häll på grädde och buljong. När jag var liten lånade jag Henke Ankas trimmade moped. 3 dl höns/kycklingbuljong (byt mot grönsaksbuljong om du är vegge). 3 dl höns/kycklingbuljong (byt mot grönsaksbuljong om du är vegge)
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Tillsätt ankbuljong eller kycklingbuljong, stekbuljong eller bara vatten. Innan du steker ankbröst eller helsteker ankan gör du apelsinsåsen