Ta lite av buljongen/marinaden från stekpåsen och blanda den med en msk honung i en skål. Jag är medveten om att det är stora ord men den här ankan är bland det godaste jag har lagat någon gång, smak, konsistens, doft och utseende i nästan fullständig harmoni
Koka matvete, bulgur eller quinoa, det du gillar bäst, med lite buljong. I sommar har vi grillat mängder med revben och kamben, men ibland kan det ju vara gott att variera sina grillvanor, så i söndags blev det lite extra gott grillat - nämligen anka
Köp gärna en hel anka, använd då både bröst och lår, koka en buljong av benen. Anka är ett mångsidigt och väldigt smakrikt kött som jag gillar hemskt mycket att använda
buljong. Tryfflerisotto Duktig skvätt olivolja 2-3 schalottenlökar 4 dl aborioris 2,5 dl valfritt vittjut Salt och peppar Tryffel (svamp, pasta eller både och som i det här fallet) 8 dl hönsbuljong (eller om det finns någon annan trevlig buljong av ätbar fågel som till exempel anka) Rejält med parmesan och smör (2,5 dl respektive 30 gram om du fegar, på restaurang får du definitivt mer smör). Låt hönsbuljongen skjuda 3. Rör hela tiden, och späd på med buljongen så att det precis täcker (syftet är att riskornen ska nötas mot varandra) 8. 8 dl hönsbuljong
Häll på grädde och buljong. När jag var liten lånade jag Henke Ankas trimmade moped. 3 dl höns/kycklingbuljong (byt mot grönsaksbuljong om du är vegge). 3 dl höns/kycklingbuljong (byt mot grönsaksbuljong om du är vegge)