Bulgurvete recept

Grillad kycklingfilé med tabbouleh och raita

Grillad kycklingfilé med tabbouleh och raita

4 dl kokt bulgurvete, 3-4 tomater, ½-1 rödlök, 3 msk finhackad persilja, 1 msk finhackad mynta, 1 tsk rapsolja, 1 msk färskpressad citronsaft, salt, peppar. 4 dl kokt bulgurvete
Gulärtsfalafel med tabbouleh och hummus | Recept från Köket.se

Gulärtsfalafel med tabbouleh och hummus | Recept från Köket.se

1Tabbouleh1 dl bulgur (fint bulgurvete) 1 tomat (stor) 0,5 gul lök 2 salladslökar 5 dl färsk bladpersilja, hackad 3 dl färsk mynta, hackad 2 krm malen kanel 2 krm malen kryddpeppar 0,5 tsk svartpeppar, nymalen 2 citroner, färskpressad juice 4-5 msk olivolja 2 tsk flingsalt ev 1 dl granatäpplekärnor
Lunchkyckling med grönsaker i ugn

Lunchkyckling med grönsaker i ugn

Koka bulgurvete enligt anvisningen på förpackningen. Kyckling1. Koka upp ca 1 liter vatten. 2. Lägg kycklingen på ett galler över vasken och häll över det kokande vattnet
Tabbouleh

Tabbouleh

3 dl bulgurvete. Koka bulgurn enligt anvisningar på förpackningen och låt svalna. Blanda alla ingredienser i en skål

Fransk afton: boeuf bourguignon och tarte tartin

Servera grytan med ris, bulgurvete eller potatis. Hösten är som gjord för franska aftnar, minst sagt. Mörkret som omsluter oss vid den här tiden på året kräver helt enkelt att vi aktivt paketerar in tillvaron i härligheter - eller mumsigheter
Bulgursallad är perfekt

Bulgursallad är perfekt

Tillsätt den färdigsvällda bulgurveten och rör om. 2 dl bulgurvete. Ta kastrullen från spisen, tillsätt bulgurvete och låt svälla i kastrullen i 15-20 minuter. 2 dl bulgurvete

Pilaff på bulgurvete eller krossat vete

Grova korn är bäst till pilaff. Det går bra att använda kummin, korianderfrön, finhackad vitlök, malda granatäppelkärnor eller timjan men de kan även uteslutas helt
Kalkonbröst med sås à la Caesar

Kalkonbröst med sås à la Caesar

Koka bulgurvetet i buljong enligt beskrivning på förpackningen. 1 kg bulgurvete. Koka upp vatten och grovt salt i en kastrull

Lammgryta med fikon och vin

Smaka av med salt och servera med korn eller hirs eller bulgurvete. Skär bort allt fett från köttet. Bryn köttärningarna i olivolja i en gryta
Rödbetskalops med bönbulgur

Rödbetskalops med bönbulgur

4 prt bulgurvete. Skala rödbetor, morötter och lök. Klyfta betor och lök, skiva morötterna. Fräs i oljan 2 minuter i tjockbottnad gryta på medelvärme, salta och peppra

Pilaff av bulgurvete

Rör ner bulgurvetet och låt det fräsa med några minuter. 3 dl bulgurvete. Rosta pinjenötterna och mandeln i en torr stekpanna tills de är gyllengula

Tabboule

1 dl bulgurvete (går också bra med matvete). Finhacka persilja och rödlök. Koka veten enl anvisningar på förpacken och låt svalna