4 250 g färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor 1 broccoli à 250 g 1/2 - 1 röd chilifrukt 2 salladslökar 1/2 sats kyckling med sesam (se länk under steg 2) 2 msk rapsolja ca 4 dl kokt bulgur 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1/2 dl sweet chilisås 3 ägg 1 msk sesamfrön 1 1/2 dl cashewnötter koriander Till servering limeklyftor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
malen koriander, timjan, paprikapulver. Servera med bulgur, ris, nudlar eller potatis. 1bulgur, ris, nudlar eller potatisHa ner olivolja, pressad vitlök och sambal oelek i en stekpanna med lite högre kanter och lock
Bulgursallad. Bulgur enligt anvisningar på paketet. Koka bulguren och stek grönsakerna i olivolja. rör ner med bulguren och droppa lite citronsaft över
1 finhackad gullök2 finhacakde palsternackor3 finhackade morötter1/2 zuccini, strimlad i stavar1 1/2 dl fullkornsbulgur2 dl röda linser2 st ekologiska grönsaksbuljongtärningarEtt par cm färsk riven ingefära1 tsk spiskummin1 tsk koriandernymald svartpepparpressad citronvattenFräs löken i olivolja, tillsätt spiskummin, koriander & ingefära. Låt koka upp & koka i ca 2 minuter, häll sedan i bulgur & linser (tar ca 11 minuter härifrån tills att soppan är klar). 0)Soppa serverad med turkisk yoghurt & färsk koriander om det finns till hands. 1 1/2 dl fullkornsbulgur. 1 tsk koriander
Bulgur. ½ kruka hackad koriander. Bulgur. Blanda yoghurt med koriander, garam masala och honung. Fräs bulgur och lök i olja, häll på buljongen och låt koka på svag värme x minuter
Servera kikärtsbollarna med couscous, bulgur eller ris, en kall yoghurtsås eller örtcreme fraiche. Smakrika kikärtsbollar med chili, koriander och citron blir ett gott vegetariskt inslag på middagsbordet
Servera med ris, bulgur, tortillabröd, koriander och en härlig sallad. Att jag blev tokförtjust i den fantastiska kokboken Rå matglädje – Veganskt, lyxigt och jäkligt gott skriven av Erika Frost har ni nog inte missat
Servera med ris/bulgur/klyftpotatis, sallad & någon god sås. Tomat & basilika röran är samma som jag använder till bruschetta (minus rödlök), steker halloumi och lägger ovanpå, yoghurtsåsen med mynta & koriander samma recept som jag använde för nån dag sen
Garnera eventuellt med hackad tomat och hackad persilja eller koriander. Toppa med koriander. )1 dl sesamfrön 1 dl tahini, sesampasta 1 tsk sambal oelek 1 citron, pressad saft och rivet skal 1 vitlöksklyfta, skalad, pressad 1 msk vatten ½ msk olivolja 1 tsk salt ev 1 tomat, hackad ev bladpersilja eller koriander, grovhackad Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. 800 g benfri kyckling, i mindre bitar 2 msk olja 100 g halverade champinjoner 2 pressade vitlöksklyftor 1 msk ketchup 1 msk dijonsenap 1 msk ajvar relish ½ tsk salt 1 krm malen svartpeppar ½ citron, pressad saft 15 körsbärstomater 1 dl hackad färsk koriander Stek kycklingen gyllene runt om i olja, cirka 3 minuter. 6 dl vatten 3 dl bulgur 1 grönsaksbuljongtärning3 salladslökar, strimlade 2 tomater, fint tärnade½-1 paprika, fint tärnad½ gurka, fint tärnad½ st citron, pressad saft ½ dl olivolja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 dl hackad bladpersilja 1 dl hackad korianderKokabulgurgrynen i vattnet tillsammans med buljongtärningen (enligt anvisningarna på paketet)
Plättarna serverade jag med rivna rotfrukter, bulgur och yoghurtsås smaksatt med citron och vitlök. Kryddade med dill och citronskal istället för basilika eller koriander som Amy
Tina ärtorna i micronMixa ärtor, hälften av koriandern, vitlök, paprikapulver, spiskummin, lime, salt och peppar till en slät krämFinhacka tomat, lök och resten av koriandern och blanda ner i krämenSmaka av med salt, peppar och ev