Bulgur kardemumma recept

Orientalisk bulgur med halloumi

Orientalisk bulgur med halloumi

KOka upp biljongen med, vatten, saffran, vitlök, harissa och kardemumma. Blanda den fluffade bulgurn med kikärtorna, olivolja, frukt, nötter och mynta
Falafel på Kardemumma Gummans vis

Falafel på Kardemumma Gummans vis

Servera med Tzatziki, sallad, ris/bulgur/pomfritt/pitabröd. En sak har jag iaf lärt mig nu – vägen till krispiga falafel går INTE genom kardemumma Gummans kök
Kycklinggryta med kardemumma

Kycklinggryta med kardemumma

Servera med bulgur, gärna blandat med russin och rostad mandel. Blanda grädde, buljongtärning, kardemumma, soja, sambal, och apelsin i en gryta
Kyckling med apelsin och kardemumma

Kyckling med apelsin och kardemumma

Servera gärna med bulgur, och garnera med något grönt. Tillsammans med kardemumman blir det en jättebra kombination, och en rolig förnyelse av vardagskycklingen
Kryddig vegansk etiopisk gryta

Kryddig vegansk etiopisk gryta

Servera med ris, bulgur, tortillabröd, koriander och en härlig sallad. 1 krm malen kardemumma. 1 krm malen kardemumma
Kubbet halab- Irakisk riskubba

Kubbet halab- Irakisk riskubba

Libanesisk kebbe Kibbeh bel sonije Irakisk bulgur kubba Potatis kubba Gör såhär. 5 dl jasminris 1-1,5 dl majsstärkelse (Maizena) 1,5 tsk gurkmeja 0,5 tsk kardemumma 1 liten nypa saffran (kan uteslutas) Salt Fyllning. 0,5 tsk kardemumma

Coleslaw

3 dl finkornig bulgur 2 stora knippor slätbladig persilja 1/4 knippa färsk mynta 1 sto tomat 6 msk citronsaft 4 msk olivolja salt och peppar Garnering. Persiljekvistar några körsbärstomater Låt bulgurn svälla i vatten ca 20 minuter. 7 dl havgregryn 1 dl solrosfrön 1/2 dl hela linfrön 1 msk kanel 1/2 msk malen kardemumma 1 dl vatten 3 msk rapsolja 1-2 msk flytande honung 2 dl cashewnötter 2 dl mandel 1 dl paranötter 1 tsk kanel 1 dl kokosflingor 2 dl hackad torkad frukt t ex aprikoser och fikon Sätt på […]
Daal – en indisk favorit

Daal – en indisk favorit

vi brukar servera med råris eller bulgur. – 1 tsk kardemumma. 1 tsk kardemumma. En absolut favorit i vårt kök är denna Daal – en indisk linsgryta som alltid blir fantastiskt god