Kebbe bel sonije är en libanesisk delikatess som kan beskrivas som köttfärspaj med bulgur. Den kan vara gjord av ris, potatis eller bulgur, lite som de svenska kroppkakor
Dagens lunch med bulgur, kalkon och fetaost fick också sällskap av rödkålssalladen (jag hade förresten börjat äta när jag kom på att jag kunde ta en bild, därav den illa tilltygande kalkonbiten )
Jag gjorde en variant med nötfärs och hade istället för ris, bulgur som jag gillar bättre. Tillsätt bulgur (sköljs i vatten först), tomatkross, tomatpuré och kryddorna
Servera med ris, bulgur, tortillabröd, koriander och en härlig sallad. 1 tsk kanel. 1 tsk kanel. Att jag blev tokförtjust i den fantastiska kokboken Rå matglädje – Veganskt, lyxigt och jäkligt gott skriven av Erika Frost har ni nog inte missat
Ris, couscous eller bulgur till grytan – eller bara ett gott bröd. En gryta med djupa, varma smaker av kött och grönsaker… Och en kryddningen med spiskummin, kanel och mild chili som skickar runt förföriska dofter från spisen…