Riv i färsk ingefära. Servera med bulgur, ris, nudlar eller potatis. 2 msk riven, färsk ingefära. 1bulgur, ris, nudlar eller potatisHa ner olivolja, pressad vitlök och sambal oelek i en stekpanna med lite högre kanter och lock
Smaka av med svartpeppar, citron & ev mer färsk ingefära. 1 finhackad gullök2 finhacakde palsternackor3 finhackade morötter1/2 zuccini, strimlad i stavar1 1/2 dl fullkornsbulgur2 dl röda linser2 st ekologiska grönsaksbuljongtärningarEtt par cm färsk riven ingefära1 tsk spiskummin1 tsk koriandernymald svartpepparpressad citronvattenFräs löken i olivolja, tillsätt spiskummin, koriander & ingefära. Låt koka upp & koka i ca 2 minuter, häll sedan i bulgur & linser (tar ca 11 minuter härifrån tills att soppan är klar). 1 1/2 dl fullkornsbulgur
Glöm inte att matsortera skal från vitlök och ingefära samt rester från örterna och citron för en mer hållbar matlagning, och njut av din smakrika blomkål med bulgur
Jag stod för lunch och fika i vanlig ordning och den här gången hade jag valt att göra en morotssoppa med ingefära som vi serverade med kokt bulgur och och rostade kokosflagor