Bulgur dolma recept

Dolma (vinbladsdolmar - Yaprak dolmas)

Dolma (vinbladsdolmar - Yaprak dolmas)

Jag gjorde en variant med nötfärs och hade istället för ris, bulgur som jag gillar bättre. När vi var i Grekland första gången för många år sedan åt jag vinbladsdolmar
Kåldolma (Lahana dolma)

Kåldolma (Lahana dolma)

Tillsätt sist i riset och bulgur och koka i ca. Vi fyllde kåldolmar tillsammans. Ta nu blad för blad (om de är för stora dela på hälften) och lägg ris och rulla ihop till en kåldolma
Vegetariska kåldolmar

Vegetariska kåldolmar

Fräs purjo och lök i rapsolja, rör ner bulgur och riven ost. Vik in sidorna och rulla ihop till dolmar
Recept: Vinbladsdolmar!

Recept: Vinbladsdolmar!

Jag gjorde en variant med nötfärs och hade istället för ris, bulgur som jag gillar bättre. En av mina turkiska favoritmaträtter är Sarma, eller vinbladsdolmar som det heter på svenska
Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar

bulgur. vinbladsdolmarna tätt i ett fint mönster i kastrullen. dolmar. Täck dolmar och tomater med ett lock av

Vinbladsdolmar

Bulgur mängd efter smak. Vinbladsdolmar - RECEPT. Bulgur efter. uppe på dolmarna och sjud allt i en knapp halvtimme
Moderna kåldolmar á la thai

Moderna kåldolmar á la thai

Koka bulgur och låt den svalna. Fördela smeten på spetskålbladen och vik till dolmar. Vänd ner i kycklingfärsen och blanda ner bulgur, soja och sweet chilisås

veckomatsedel #10.

Serverade med balsamico-morötter, bulgur, kall koriandersås och betyget blir ett väl godkänt nomnomnom
Vinbladsdolmar med smak från Mellanöstern

Vinbladsdolmar med smak från Mellanöstern

Servera med kokt basmatiris eller kokt bulgur. Lägg trasiga eller små blad i botten på en ugnsfast form, för att dolmarna inte ska fastna i botten
Kåldolma (Lahana dolma)

Kåldolma (Lahana dolma)

Tillsätt sist i riset och bulgur och koka i ca. Vi fyllde kåldolmar tillsammans. Ta nu blad för blad (om de är för stora dela på hälften) och lägg ris och rulla ihop till en kåldolma
Topp 10 turkisk mat

Topp 10 turkisk mat

İçli Köfte - De gör en deg med köftelik bulgur, ströbröd och vetemjöl och fyller dessa bollar med köttfärs
Ät efter säsong

Ät efter säsong

Blanda den förkokta bulgurn i en skål med. Den kan ätas rå hackad i sallad, wokas, eller i pajer och till dolmar med olika fyllningar
Lammdolmar i tomatsås

Lammdolmar i tomatsås

Rör ihop en färs av lammkött, kokt bulgur, stekt lök, currypasta, salt och peppar. Pensla smör och olja över och lägg eventuellt småtomater runt om dolmarna

Vinbladsdolma

Recept. Esma. ons, 2013-10-02 16. 42. (1). Lägg bladen i vattenlag, separera bladen lite, låt stå, minst 30 minuter